ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το θρίλερ με την Intralot και η αλήθεια για τα κέρδη του 2026, ποιες εταιρείες θα κατέβουν στον διαγωνισμό για τη σίτιση, η επιτυχία της Νίκης, οι νέες business του Λιάκου, τι έλεγε η Κίμπι στον Αργυρό στο FaceTime, και 2 quiz για τον ξυπόλυτο που φλερτάρει τη διάσημη και την κοινή πρόσκληση σε πάρτι με black tie
Σε τροχιά ολοκλήρωσης βρίσκεται η ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου με το Σύστημα Υψηλής Τάσης 150kV μέσω της Εύβοιας, με την ηλέκτριση της νέας υποβρύχιας γραμμής 150kV να αναμένεται τον Ιούνιο του 2022. Σε ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Σκιάθου τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, ο ΑΔΜΗΕ ενημέρωσε τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές του νησιού για την κατασκευαστική πρόοδο του έργου συνολικού προϋπολογισμού 57 εκατ. ευρώ.
Η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μάνο Μανουσάκη, τον Αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Μάργαρη και τον project manager κ. Νίκο Μαργούτα, παρουσίασε στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, την Χωρική Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Θοδωρή Τζούμα τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οφέλη και τα επόμενα ορόσημα του έργου που θα διασφαλίσει την ενεργειακή θωράκιση και αναβάθμιση του συμπλέγματος των Σποράδων. Συζητήθηκαν, επίσης, οι προϋποθέσεις για την επίτευξη του χρονοδιαγράμματος και ο σημαντικός ρόλος της καλής συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων για την επιτυχή υλοποίηση του έργου.
Μανουσάκης: Το καλοκαίρι του 2022 η διασύνδεση της Σκιάθου
Ο κ. Μάνος Μανουσάκης δήλωσε: «Έρχεται η ώρα της Σκιάθου να ενταχθεί στο διασυνδεδεμένο σύστημα τον Ιούνιο του 2022. Η διασύνδεση Σκιάθου-Εύβοιας συμβασιοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 και φαίνεται πως ο στόχος για ηλέκτριση της διασύνδεσης εντός 2,5 ετών -ώστε να προλάβουμε την τουριστική περίοδο του 2022- είναι εφικτός. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις αρμόδιες αρχές και τους τοπικούς φορείς για την αγαστή συνεργασία και υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του έργου μας».
Αγοραστός: Απρόσκοπτη και επαρκής ηλεκτροδότηση
Ο κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε: «Μετά από ταλαιπωρία πολλών ετών εξαιτίας των αυξημένων αναγκών για ηλεκτρική ενέργεια τους θερινούς μήνες αλλά των δυσμενών καιρικών συνθηκών τη χειμερινή περίοδο, οι κάτοικοι και επισκέπτες των νησιών των Σποράδων θα απολαμβάνουν επαρκή και απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση. Η νέα υποθαλάσσια σύνδεση της Σκιάθου με το Μαντούδι Εύβοιας είναι ένα μεγάλο έργο που επηρεάζει θετικά τη ζωή και την εργασία των κατοίκων των νησιών. Συγχαρητήρια στον ΑΔΜΗΕ και σε όσους έδωσαν το πράσινο φως για την υλοποίηση της διασύνδεσης».
Τζούμας: Ενεργειακή επάρκεια σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο για όλο το χρόνο
Ο κ. Θοδωρής Τζούμας δήλωσε: «Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Σκιάθου που ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες, πρόκειται να δημιουργήσει συνθήκες ενεργειακής αυτονομίας και επάρκειας στη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο χειμώνα-καλοκαίρι, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΑΔΜΗΕ και για τη χορηγική υποστήριξη της μελέτης αναστήλωσης του ιστορικού κτηρίου “Μπούρτζι”, ύψους 2,1 εκατ. ευρώ, η οποία εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με πόρους του ΕΣΠΑ».
Διαβάστε επίσης
Σενάρια για αύξηση της επιδότησης στην ηλεκτρική ενέργεια
Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Στρατηγική προτεραιότητα η ψηφιοποίηση των κρίσιμων ηλεκτρικών υποδομών
Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Με τη λειτουργία της διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου το νησί είναι πιο ασφαλές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παράταση έως τέλος του 2026 στο πλαφόν 3% των επαγγελματικών μισθώσεων και για εγγραφή στo OpenBusiness
- Ιταλία: Κοινοβουλευτική πρόταση για κρατικοποίηση χρυσού 300 δισ. – Σήμα κινδύνου από ΕΚΤ και Βρυξέλλες
- ΑΑΔΕ: 161 οχήματα κυκλοφορούσαν στους δρόμους ενώ είχαν δηλωθεί σε… ακινησία – Πάνω από 1,6 εκατ. τα πρόστιμα
- Ανθρωποειδή ρομπότ: «Καμπανάκι» από Κίνα για ενδεχόμενη «φούσκα» στην ακμάζουσα βιομηχανία