• Ενέργεια

    Πληρώνεται σήμερα το Power Pass – Ποιοι θα δουν επιπλέον χρήματα στο τέλος Αυγούστου


    Εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή του Power Pass στους δικαιούχους, μετά την εκκαθάριση των δηλώσεων που υπέβαλαν τις προηγούμενες εβδομάδες.

    Υπενθυμίζεται πως η ενίσχυση καλύπτει το 60% των αυξήσεων στα τιμολόγια ρεύματος που πλήρωσαν οι πολίτες για την περίοδο κατανάλωσης από το Δεκέμβριο 2021 έως το Μάιο 2022, με τα ποσά να ξεκινούν από τα 18 ευρώ και να φτάνουν έως και τα 600 ευρώ.

    Από τις συνολικά 2,9 εκατ. αιτήσεις που υποβλήθηκαν, τελικοί δικαιούχοι είναι οι 2,5 εκατ. Ωστόσο, σήμερα θα καταβληθούν τα ποσά στους 1,9 εκατ ευρώ, για τους οποίους έχει ολοκληρωθεί ήδη η εκκαθάριση. Απομένουν ακόμα 600.000 καταναλωτές που θα πρέπει να περιμένουν έως και την ερχόμενη εβδομάδα καθώς οι αιτήσεις τους χρήζουν περαιτέρω ελέγχων.

    Νέα πληρωμή στο τέλος Αυγούστου

    Με βάση τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα Power Pass και χωρίς να απαιτείται υποβολή νέας αίτησης, το επόμενο διάστημα θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου. Οι λογαριασμοί του Ιουνίου θα συσχετιστούν με τις δηλώσεις κύριας κατοικίας και φοιτητικής κατοικίας που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι για τον μήνα Μάιο στην πλατφόρμα.

    Κατόπιν, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι, έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου.

    Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ένας δικαιούχος ξεπερνά τα 30 ευρώ επιβάρυνση για το σύνολο της περιόδου 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, θα λάβει τη συνολική ενίσχυση, δηλαδή θα γίνει επανυπολογισμός του ποσού για το σύνολο της περιόδου. Αντίστοιχα, η συνολική ενίσχυση για την περίοδο 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Η μεσαία τάξη, το Power Pass και οι επερχόμενες εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ