• Ενέργεια

    Landis+Gyr για ψηφιακούς μετρητές: Προσφυγή σε ΣτΕ και Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Επανεξετάζει τη θέση της στην Ελλάδα

    Werner Lieberherr CEO Landis+Gyr Group, Αριστείδης Παππάς Γενικός Διευθυντής Landis+Gyr Ελλάς


    Μετά το ΣτΕ και Ευρωπαϊκό δικαστήριο

    Θα επανεξετάσουμε τη θέση μας στην Ελλάδα αν αποκλειστούμε από την ευκαιρία να διαγωνιστούμε δίκαια” είπε σήμερα ο Werner Lieberherr, διευθύνων σύμβουλος της μητρικής Landis+Gyr Group AG, σχετικά με τον αποκλεισμό της ελβετικής πολυεθνικής από το διαγωνισμό για τους ψηφιακούς μετρητές του ΔΕΔΔΗΕ.

    Η εταιρεία κατέθεσε προσφυγή στο ΣτΕ στις 9/3 και ο κ. Lieberherr σημειώνει ότι αν δεν δικαιωθεί στο ΣτΕ θα στραφεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και εξήγησε:

    “Αν συμμετέχουμε στο διαγωνισμό και χάσουμε θα δεχτούμε το αποτέλεσμα. Αν όμως μας συμπεριφερθούν έτσι, άδικα και μας αποκλείουν χωρίς πριν να έχουν ζητηθεί διευκρινίσεις, τότε θα επανεξετάσουμε τη θέση μας στη χώρα”.

    Και θύμισε ότι πρόκειται για χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και όλα θα πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και με διαφάνεια.

    “Υπάρχει μια σειρά επενδύσεων που είτε γίνονται είτε σχεδιάζονται και όλες θα επαναξιολογηθούν γιατί το κλίμα θα γίνει αρνητικό για τη χώρα” συμπλήρωσε ο κ. Αριστείδης Παππάς.

    Θα ασκήσουμε οποιοδήποτε ένδικο μέτρο για να ανατρέψουμε την άδικη απόφαση επανέλαβε η διοίκηση της εταιρείας.

    «Γιατί δεν ζητήθηκαν διευκρινίσεις;

    Βασιζόμαστε στη μονάδα της Κορίνθου για την παραγωγή και συμπληρώσαμε την ενότητα Γ, όπως ήταν το σωστό και όχι τη Δ, όπως θεώρησαν αυτονόητο οι νομικοί μας.

    Δεν μας ζητήθηκαν διευκρινίσεις, όπως προβλέπει ο νόμος.

    “Δημιουργούνται ερωτηματικά γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ δεν επιδιώκει τους περισσότερους συμμετέχοντες και επέλεξε να μας αποκλείσει στο αρχικό στάδιο”.

    Και αναρωτήθηκε «πως ο ΔΕΔΔΗΕ υποστηρίζει ότι κάνει το διαγωνισμό με διαφάνεια και εξυπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον και ενώ βλέπει μια τόσο σοβαρή ασάφεια, δεν ρωτάει την εταιρεία με την οποία είναι σε επικοινωνία μήνες.

    Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που παίρνω μέρος σε κάποιο διαγωνισμό και η εταιρεία ενώ βλέπει να λέμε παντού στο διαγωνισμό που θα παράξουμε μας απορρίπτει από τη διαγωνιστική διαδικασία, για ένα σημείο που της φάνηκε ασαφές χωρίς να ζητήσει διευκρίνιση.

    Είμαστε ο μεγαλύτερος προμηθευτής ψηφιακών μετρητών στον κόσμο και ο μοναδικός παραγωγός στην Ελλάδα και θέλουμε να συμμετέχουμε στο διαγωνισμό γιατί έχουμε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και θέλουμε να είμαστε ισότιμοι και συμμέτοχοι στο διαγωνισμό».

    «Οφείλουμε έναντι και των υπαλλήλων μας στην Κόρινθο να συμμετέχουμε και έναντι των επενδύσεων 60 εκ ευρώ που έχουμε πραγματοποιήσει τα τελευταία 5 χρόνια στην Ελλάδα” είπε ο Werner Lieberherr, διευθύνων σύμβουλος της μητρικής Landis+Gyr Group AG.

    Το ελληνικό εργοστάσιο παράγει 10 εκ. μετρητές σε όλο τον κόσμο από τους οποίους το 70% εξάγεται και έχουμε μπει σε νέες αγορές και είναι ειρωνικό να μην μπορεί καν να διεκδικήσει να παράξει και για την Ελλάδα, σημείωσε ο κ. Παππάς.

    Διαβάστε επίσης

    Landis+Gyr: Ένδικα μέσα για τον αποκλεισμό από τον διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ



    ΣΧΟΛΙΑ