• Ενέργεια

    Landis+Gyr: Ένδικα μέσα για τον αποκλεισμό από τον διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ

    • NewsRoom

    Werner Lieberherr CEO Landis+Gyr Group, Αριστείδης Παππάς Γενικός Διευθυντής Landis+Gyr Ελλάς


    Την απόφασή της να ακολουθήσει όλα τα διαθέσιμα ένδικα μέσα για να ανατρέψει την απόφαση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων με την οποία αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ για την προμήθεια έξυπνων μετρητών κατανάλωσης ρεύματος ανακοίνωσε η εταιρεία Landis+Gyr η οποία κάνει λόγο επίσης για αναστολή των επενδύσεων ανάπτυξης του εργοστασίου στην Κόρινθο.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Landis+Gyr στην Ελλάδα, Αριστείδης Παππάς, δήλωσε σχετικά: «Κατά την τελευταία δεκαετία, με ακράδαντη εμπιστοσύνη στη χώρα, πραγματοποιήσαμε σημαντικές επενδύσεις στην Κόρινθο οικοδομώντας ένα Κέντρο Αριστείας στην Ελλάδα, επενδύοντας με υπερηφάνεια στο μέλλον των πελατών μας, των εργαζόμενων μας, και της χώρας συνολικά. Μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, έχουμε επενδύσει πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ στις εγκαταστάσεις μας στην Κόρινθο, καθιστώντας το εργοστάσιο της Ελλάδας το μεγαλύτερο της Ευρώπης, και επιτυγχάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα για τους πελάτες μας και την εθνική οικονομία. Ο αποκλεισμός μας από τον διαγωνισμό της χώρας μας στη φάση της προεπιλογής, μας δημιουργεί μεγάλη απογοήτευση και είναι, κατά την άποψή μας, αβάσιμος. Ως αποτέλεσμα, έχει προκαλέσει μια σειρά εσωτερικών συζητήσεων, θέτοντας τις δραστηριότητές μας στην Κόρινθο σε κίνδυνο και αναστέλλοντας περαιτέρω επενδύσεις στο πλαίσιο ήδη προγραμματισμένων σχεδίων επέκτασης της παραγωγής μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, αλλά και την προσθήκη μιας υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, έναν επιχειρηματικό τομέα με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης».

    «Ως ο μόνος προμηθευτής με ελληνική μονάδα παραγωγής, είμαστε ιδιαίτερα απογοητευμένοι από την είδηση της απόρριψης της προσφυγής μας», δήλωσε ο Werner Lieberherr, Διευθύνων Σύμβουλος της Landis+Gyr Group. «Στην αίτηση που καταθέσαμε για τον διαγωνισμό, δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι θα παράγουμε τους έξυπνους μετρητές στην Κόρινθο, στην Ελλάδα, και, συνεπώς, πρόσφατοι ισχυρισμοί και σχόλια σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης είναι παραπλανητικά και ανακριβή. Ως εκ τούτου, θα ακολουθήσουμε όλες τις νόμιμες επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας. Το οφείλουμε τους εργαζομένους μας και την περιφέρεια της Κορίνθου, ως σημαντικός εργοδότης, να υπερασπιστούμε τη θέση μας και το μέλλον των ελληνικών δραστηριοτήτων μας και θα είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι να υποστηρίξουμε τον ΔΕΔΔΗΕ και την Ελλάδα στις συνεχείς προσπάθειές τους για την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης και τη μείωση του αποτυπώματος CO2 μέσω της τεχνολογίας έξυπνων μετρητών που κατασκευάζονται στην Ελλάδα για την Ελλάδα».

    Διαβάστε επίσης

    ΔΕΔΔΗΕ (ψηφιακοί μετρητές): Απορρίφθηκε η προσφυγή της Landis+Gyr στην Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων-Τα επόμενα βήματα



    ΣΧΟΛΙΑ