• Ενέργεια

    Κ. Χατζηδάκης: «Μπαίνουν 200 εκατ. στα ταμεία της ΔΕΗ μέσα στους επόμενους μήνες»

    • NewsRoom
    4ημερη εβδομαδιαία εργασία - Tι πρέπει να κάνουν εργοδότες και εργαζόμενοι

    Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας


    Στην καταβολή ποσού περί τα 200 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ μέσα στους επόμενους μήνες θα προχωρήσει το Δημόσιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Την ίδια ώρα, η ΔΕΗ, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, θα αναλάβει να παρέχει φθηνό ρεύμα σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες και απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές της χώρας.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα διευθετήσει το θέμα των οφειλών από παλιές ΥΚΩ προς τη ΔΕΗ (η οποία υπολογίζεται ότι έχει αυτήν τη στιγμή «τρύπα» ρευστότητας άνω των 900 εκατ. ευρώ) με αντάλλαγμα, ουσιαστικά, τη στήριξη των καταναλωτών που έχουν ανάγκη.

    «Είναι γύρω στα 200 εκατ. ευρώ και θα καταβληθούν μέσα στους επόμενους μήνες», δήλωσε ο υπουργός.

    Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των δημοπρασιών NOME, λέγοντας ότι έχουν κοστίσει στη ΔΕΗ γύρω στα 600 εκατ. ευρώ και πως θα καταργηθούν, ενώ εξετάζονται, σε συνεργασία με τους Θεσμούς, εναλλακτικά διαρθρωτικά μέτρα τόσο για την επιχείρηση όσο και για την αγορά ενέργειας στο σύνολό της, όπως η μερική ιδιωτικοποίηση του δικτύου διανομής.

    Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση πρέπει να έχει οριστικοποιήσει τα διαρθρωτικά μέτρα για την αγορά ενέργειας και τη ΔΕΗ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, μέσα Νοεμβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ