• Ενέργεια

    Φυσικό αέριο: Συνεχίζεται το ράλι τιμών στην Ευρώπη

    • Bloomberg


    Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου αυξήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση καθώς συνεχίζονται οι απεργίες σε εξαγωγικές εγκαταστάσεις LNG στην Αυστραλία.

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης εκτινάχθηκαν έως και 7,2% τη Δευτέρα.

    Η Chevron Corp. έχει ζητήσει από τη ρυθμιστική αρχή εργασίας να βοηθήσει στην επίλυση της διαφοράς της με τα συνδικάτα στις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου Gorgon και Wheatstone.

    Οι εργαζόμενοι την Παρασκευή ξεκίνησαν μερικές απεργίες, απειλώντας τις δραστηριότητες σε εγκαταστάσεις που παρείχαν περίπου το 7% του παγκόσμιου LNG πέρυσι.

    Η απειλή απεργιών επηρεάζει την ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου για περισσότερο από ένα μήνα, πυροδοτώντας αστάθεια των τιμών και υπογραμμίζοντας την εξάρτηση της από τις παγκόσμιες ροές του καυσίμου.

    Επιπλέον, οι εξαγωγές φυσικού αερίου από τη Νορβηγία παραμένουν περιορισμένες εν μέσω έργων συντήρησης σε βασικές εγκαταστάσεις, με τα μεγαλύτερα έργα στο γιγάντιο κοίτασμα Troll να παρατείνονται μέχρι την Τρίτη.

    Νωρίτερα η άνοδος των τιμών στα ολλανδικά συμβόλαια περιορίστηκε στο 2,5% και διαπραγματεύονταν στα 35,28 δολάρια ανά μεγαβατώρα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Alibaba: Βουτιά της μετοχής άνω του 4% μετά την αιφνίδια παραίτηση του επικεφαλής της μονάδας cloud

    O επιχειρηματίας που πλουτίζει μέσα από τη φυλακή: Έβγαλε 4,5 δισ. δολάρια μέσα σε ένα χρόνο

    Ελαιόλαδο: Οι κλέφτες στοχεύουν στον “υγρό χρυσό” καθώς οι τιμές εκτοξεύονται στα ύψη



    ΣΧΟΛΙΑ