Ενέργεια

Eni: Σημαντική ανακάλυψη υπεράκτιου φυσικού αερίου στην Αίγυπτο

  • NewsRoom
Eni


Η Eni ανακοίνωσε μια νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα στα ανοιχτά της Αιγύπτου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας σήμερα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το εύρημα του ιταλικού ενεργειακού κολοσσού βρίσκεται στην υπεράκτια περιοχή Nargis, έκτασης 1.800 τετραγωνικών χιλιομέτρων (695 τετραγωνικών μιλίων) και μπορεί να αναπτυχθεί αξιοποιώντας τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της εταιρείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η Chevron και η θυγατρική της Eni, IEOC Production BV, κατέχουν από ένα ποσοστό 45% στην παραχώρηση, ενώ η Tharwa Petroleum Company SAE κατέχει ένα ποσοστό 10%, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η ανακάλυψη είναι “σημαντική”, αλλά το ποσό δεν αποκαλύφθηκε.

Η Eni βασίζεται όλο και περισσότερο στη Βόρεια Αφρική και την Αφρική για να αυξήσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου στην Ιταλία, αφού η Ρωσία μείωσε τις προμήθειες προς την Ευρώπη μετά την εισβολή στην Ουκρανία πέρυσι. Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου θεωρείται ως το κλειδί για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας από τον επόμενο χειμώνα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eni, Κλαούντιο Ντεσκάλτσι στις 14 Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης:

Eni: Ο εφοδιασμός της Ιταλίας με φυσικό αέριο θα είναι πιο ασφαλής τον επόμενο χειμώναΣΧΟΛΙΑ