• Ενέργεια

    Eni: Ο εφοδιασμός της Ιταλίας με φυσικό αέριο θα είναι πιο ασφαλής τον επόμενο χειμώνα

    • NewsRoom
    Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στην ENI και στη REPSOL να μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Ευρώπη για την αποπληρωμή χρεών


    Ο εφοδιασμός της Ιταλίας με φυσικό αέριο αναμένεται να είναι πιο ασφαλής από τον επόμενο χειμώνα, καθώς ενισχύονται οι εισαγωγές του καυσίμου σε υγροποιημένη μορφή και από την Αλγερία, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία της χώρας.

    Η Eni σχεδιάζει να φέρει επιπλέον 7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ιταλία το 2023 και το 2024 για να συμβάλει στην ενίσχυση της ενεργειακής της ασφάλειας και να την απεξαρτήσει από τις ρωσικές προμήθειες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Claudio Descalzi.

    Η Ιταλία συγκαταλέγεται μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών που εξετάζουν τερματικούς σταθμούς εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου, με πολλές κυβερνήσεις να έχουν επισπεύσει τα έργα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ένας πλωτός τερματικός σταθμός LNG στις ακτές της Τοσκάνης στο Piombino αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί την άνοιξη.

    «Το θεμελιώδες είναι να έχουμε τουλάχιστον έναν από τους νέους τερματικούς σταθμούς παραλαβής σε λειτουργία την άνοιξη, διότι πρέπει να γεμίσουμε τις αποθήκες μας», δήλωσε ο Ντεσκάλτσι στο περιθώριο συνεδρίου του Ατλαντικού Συμβουλίου στο Άμπου Ντάμπι. “Αν μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό, και αργά ή γρήγορα θα λάβουμε πρόσθετες ποσότητες από την Αλγερία, τότε θα καταφέρουμε να έχουμε έναν χειμώνα λίγο πιο ήρεμο και λίγο πιο ασφαλή».

    Ο Ντεσκάλτσι έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η Αλγερία θα προμηθεύει την Ιταλία με τόσο φυσικό αέριο το 2023 όσο η Ρωσία πριν από την επίθεσή της.

    Η Eni εξακολουθεί να επιθυμεί να πουλήσει μετοχές του βραχίονα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Plenitude, μετά την παύση του σχεδίου πέρυσι λόγω της αστάθειας της αγοράς, δήλωσε ο Ντεκάλτσι.

    «Είμαστε έτοιμοι», είπε. «Εξαρτάται περισσότερο από τις συνθήκες της αγοράς παρά από την προθυμία μας. Εάν μπορεί να γίνει, θα το κάνουμε».

    Διαβάστε επίσης:

    Υπ. Ενέργειας Κατάρ: Το ρωσικό αέριο θα «επανέλθει» εν τέλει στην Ευρώπη



    ΣΧΟΛΙΑ