• Ενέργεια

    Eni: Νέα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Λιβύη

    • NewsRoom
    φυσικό αέριο


    Νέα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου ανακάλυψε η εταιρεία Eni, στη Λιβύη, σύμφωνα με τον CEO της ιταλικής εταιρείας, Κλαούντιο Ντεσκάλτσι. Παράλληλα, η Eni βρίσκεται σε συζητήσεις για νέα πρότζεκτ στη Λιβύη.

    Αυτό δήλωσε, σύμφωνα με τη Libya Review, ο Ντεσκάλτσι στο 8ο ετήσιο Φόρουμ Μεσογειακού Διαλόγου, που πραγματοποιείται στη Ρώμη, παρουσία πρωθυπουργών, επισήμων και διπλωματών.

    Τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρόεδρος της Εθνικής Πετρελαϊκής Κοινοπραξίας (NOC) της Λιβύης, Φαρχάτ Μπενγκντάρα είπε ότι η Eni σκοπεύει να επενδύσει 8 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα δυτικά της Λιβύης.

    Πρόσθεσε ότι η Λιβύη αναμένει έσοδα μεταξύ 35 δισ. και 37 δισ. δολ. φέτος και ότι έχει αποδείξει ότι τα συνολικά αποθέματα ξεπερνούν τα 80 τρισ. κυβικα πόδια.

    Η Eni εργάζεται μαζί με την ιταλική κυβέρνηση προκειμένου να «κλειδώσει» συμφωνίες για εναλλακτικούς προμηθευτές αερίου, ενώπιων της αυξημένης αβεβαιότητας των προμηθειών από τη Ρωσία.

    Η Λιβύη βρίσκεται σε συζητήσεις για projects αξίας 7,5 δισ. δολ. που στοχεύουν στην παροχή επιπλέον φυσικού αερίου στην Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να αποκοπούν από τις ρωσικές προμήθειες.

    Διαβάστε επίσης:

    Αποκαλυπτικό: Πώς οι μεγάλοι πετρελαιάδες-και οι Έλληνες μαζί- κέρδισαν κατά κράτος την Κομισιόν- Όλο το παρασκήνιο με ονόματα



    ΣΧΟΛΙΑ