• Ενέργεια

    ΔΕΔΔΗΕ για Βαρυμπόμπη: Ολική καταστροφή σε μια από τις έξι γραμμές μέσης τάσης

    • NewsRoom
    ΔΕΔΔΗΕΔΕΔΔΗΕ: 6.500 νοικοκυριά και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ρεύμα στην Εύβοια για Βαρυμπόμπη: Ολική καταστροφή σε μια από τις έξι γραμμές μέσης τάσης


    Μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη θα αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς μία από τις έξι γραμμές μέσης τάσης που παραμένει από χθες εκτός λειτουργίας, διασχίζει περιοχές όπου υπάρχει ακόμη φωτιά.

    Αυτό αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ σε ενημέρωση για τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στο δίκτυο, σύμφωνα με την οποία οι άλλες 5 γραμμές που είχαν τεθεί εκτός επανηλεκτροδοτήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως και κρίσιμες υποδομές στις οποίες περιλαμβάνεται το αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ.

    Η γραμμή που έχει απομείνει εκτός και ηλεκτροδοτεί περίπου 6.000 καταναλωτές στη Βαρυμπόμπη και τμήμα των Αδαμών, έχει υποστεί ολική καταστροφή και για την αποκατάστασή της απαιτείται η αντικατάσταση 230 στύλων Μέσης και Χαμηλής Τάσης, εργασίες επιθεώρησης, συντήρησης και αντικατάστασης σε 10 περίπου χιλιόμετρα Δικτύου Μέσης Τάσης, 33 υποσταθμούς Μέσης Τάσης και 30 χιλιόμετρα Δικτύου Χαμηλής Τάσης καθώς επίσης και εργασίες στις παροχές Χαμηλής Τάσης.

    Επί τόπου βρίσκονται περισσότερα από 200 άτομα τεχνικό προσωπικό (συνεργεία ΔΕΔΔΗΕ και συνεργαζόμενων εργολάβων), τα οποία εργάζονται πυρετωδώς σε όλα τα σημεία που είναι δυνατή η πρόσβαση.

    Ο ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει τέλος ότι στο σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά δεν υπάρχει Δίκτυο Διανομής. Οι πλησιέστερες εγκαταστάσεις δικτύου βρίσκονται σε απόσταση περίπου 1.000 μέτρων.

    Διαβάστε επίσης

    ΑΔΜΗΕ: Διαψεύδει ξανά τις πληροφορίες περί έκρηξης μετασχηματιστή στα βόρεια προάστια
    Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Βαρυμπόμπη και Εύβοια – Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία
    Υπ. Πολιτισμού: Ασφαλές το Τατόι, δάσος, κτήρια και έργα τέχνης



    ΣΧΟΛΙΑ