• Ενέργεια

    Claudio Descalzi (ΕΝΙ): Επί τάπητος τα κοιτάσματα του τεμαχίου 6 της κυπριακής ΑΟΖ

    Claudio Descalzi, CEO Eni

    Claudio Descalzi, CEO Eni


    Συνάντηση με τον CEO της ΕΝΙ Claudio Descalzi, είχε σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, παρουσία του υπουργού Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργου Παπαναστασίου.

    Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Ενέργειας δήλωσε στους δημοσιογράφους μεταξύ άλλων, ότι «συζητήσαμε το πόσο γρήγορα μπορούμε να αναπτύξουμε τα κοιτάσματα στο τεμάχιο 6 και στην περιοχή γύρω από αυτό, και υπάρχει πρόθεση τις επόμενες εβδομάδες να γίνει πρόσθετη συζήτηση με την ΕΝΙ, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε κάποιο σχέδιο για ανάπτυξη των κοιτασμάτων και παράλληλα να δούμε την πιθανότητα, πόσο φυσικό αέριο μπορεί να έρθει στην Κύπρο για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής».

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός είπε ότι «έχουμε συζητήσει και το θέμα του Ισραήλ που η ΕΝΙ το βλέπει με κάποιο θετικό τρόπο, νοουμένου ότι υπάρχουν εκείνες οι ποσότητες που θα δικαιολογούν την ανάπτυξη υποδομών στην Κύπρο για σκοπούς εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου». Πρόσθεσε ότι «υπάρχει το ενδιαφέρον, θα υπάρξει μια πρόταση εφόσον μιλήσει με την TOTAL και θα υπάρξει συζήτηση που θα πάρουμε στο επόμενο επίπεδο, για να δούμε πόσο γρήγορα μπορούμε να έχουμε φυσικό αέριο στην Κύπρο για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής».

    Από την πλευρά του, ο κ. Descalzi είπε μεταξύ άλλων ότι είχε μια πολύ θετική συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον υπουργό, με τους οποίους συζήτησε «τι κάναμε και τι θα κάνουμε στο μέλλον», διότι όπως είπε, θα γίνουν γεωτρήσεις στο τεμάχιο 6 μέχρι το τέλος του χρόνου.

    Ερωτηθείς για το θέμα κατασκευής αγωγού μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, είπε ότι η ΕΝΙ πάντοτε στηρίζει την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι το θέμα αποτελεί μέρος των συζητήσεων.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Eni και Var Energi: Εξαγοράζουν την Neptune Εnergy έναντι 4,9 δισ. δολαρίων

    Eni: Σημαντική ανακάλυψη υπεράκτιου φυσικού αερίου στην Αίγυπτο

    Eni: Ετήσια κέρδη ρεκόρ έφεραν οι υψηλές τιμές πετρελαίου και αερίου



    ΣΧΟΛΙΑ