• Ναυτιλία

    Ελληνική ναυτιλιακή κατηγορείται για ρύπανση από πλοίο της στις ΗΠΑ

    Λογοθέτης Lomar

    Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maine Trader της Lomar Shipping είναι χωρητικότητας 4.990-teu και κατασκευής του έτους 2004


    Αντιμέτωπες με βαριές κατηγορίες από τις αμερικανικές αρχές είναι η ελληνική ναυτιλιακή Ionian Shipping & Trading, καθώς και οι Lily Shipping και Ionian Management, καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση παραβίασης των κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων στις ΗΠΑ.

    Ειδικότερα, στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται το πλοίο Ocean Princess (χωρητικότητας 8.016 dwt, κατασκευής 2003) της Ionian Shipping & Trading, το οποίο φέρεται να έκαιγε καύσιμο που ξεπερνούσε το όριο του 0,10% σε θείο αρκετές φορές μεταξύ Μαρτίου 2016 και Σεπτεμβρίου 2018.

    Σύμφωνα με τη δικογραφία, όπως αναφέρει το TradeWinds, το πλοίο δεν διατηρούσε το προβλεπόμενο αρχείο καυσίμων και είχε παραποιημένα έγγραφα που το έδειχναν να έχει τροφοδοτηθεί με καύσιμα από το Σεν Μαρτέν (Άγιος Μαρτίνος), ενώ στην πραγματικότητα είχε τροφοδοτηθεί από τις δικές του δεξαμενές. Επίσης, μέλη του πληρώματος του πλοίου φέρονται να είπαν ψέματα σε επιθεωρητές της αμερικανικής ακτοφυλακής.

    Οι Ionian Shipping και Lily είναι αντιμέτωπες με τρεις κατηγορίες παραβίασης της νομοθεσίας περί ρύπανσης από πλοία και την κατηγορία της παρεμπόδισης του έργου κυβερνητικής υπηρεσίας, ενώ η Ionian Management είναι αντιμέτωπη με μία κατηγορία παραβίασης της νομοθεσίας περί ρύπανσης από πλοία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έλληνες εφοπλιστές υπογράφουν σε εκστρατεία κατά της κλιματικής αλλαγής. Όλα τα ονόματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Αγορές πλοίων ξηρού φορτίου αξίας 351 εκατ. δολαρίων από τους Έλληνες εφοπλιστές. Οι πρωταγωνιστές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ιωάννα Προκοπίου: «Δεν είναι δύσκολο να επιβληθούν όρια ταχύτητας στα πλοία»



    ΣΧΟΛΙΑ