• Business

    Ελλάκτωρ: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προτείνουν οι εφοπλιστές και οι εκτιμήσεις για την ψηφοφορία στις 2 Απριλίου

    Ελλάκτωρ: Τα ασφαλιστικά μέτρα της Greenhill απορρίφθηκαν

    Γιάννης Καϋμενάκης – Δημήτρης Μπάκος


    Τον Αλέξανδρο Εξάρχου, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Άκτωρ, προτείνει για επικεφαλής της Ελλάκτωρ η Greenhill Investments των εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη.

    Ο κ. Εξάρχου θεωρείται από την πλευρά της ολλανδικής Reggeborgh Invest υπεύθυνος για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Άκτωρ, καθώς διετέλεσε επικεφαλής της από τον Ιούλιο του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2021.

    Τα υπόλοιπα μέλη που προτείνει για τη συγκρότηση 9μελούς Διοικητικού Συμβουλίου είναι:

    Γιάννης Κατσούδας, νομικός ειδικευμένος σε θέματα ναυτιλίας βιομηχανιών επεξεργασίας πετρελαίου και παραγωγής ενέργειας.

    Αλέξης Κομνηνός με εμπειρία από τον χρηματοοικονομικό και τραπεζικό τομέα, έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος κλινικών και εμπορικών εταιρειών του ομίλου υγεία και έως το Δεκέμβριο του 2020 ήταν ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Ελλάκτωρ πρόεδρος της επιτροπής προσλήψεων και αμοιβών και μέλος της επιτροπής ελέγχου.

    Σταυρούλα Ξαρχάκου, πολιτικός μηχανικός. Έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος της Άκτωρ.

    Ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη

    Κωσταντίνος Χαζηπαναγιώτης, με εμπειρία στο χρηματοπιστωτικό τομέα, σήμερα πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Aegean Baltic Bank. Πιθανότατα ο κ. Χατζηπαναγιώτης προορίζεται για τη θέση του προέδρου της Ελλάκτωρ, εφόσον βεβαίως υπερψηφιστεί η πρόταση της Greenhill.

    Γιώργος Κυριακός, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Optima Bank και ειδικός σύμβουλος εταιρικής διακυβέρνησης και ιδιωτικοποιήσεων για Nestor Advisors.

    Αντώνιος Τσαλαπόρτας, νομικός, πρώην Αρεοπαγίτης.

    Κωνσταντίνα Κατσίφα, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγο (σύζυγος του εκλιπόντα πρώην προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Στέλιου Παπαδημητρίου)

    Ηλέκτρα Παναγιωτοπούλου, επίσης νομικός που συνεργάζεται με τη δικηγορική εταιρεία Shoreside Law.

    Για την Επιτροπή Ελέγχου προτείνεται ο Αλέξανδρος Κομνηνός ως πρόεδρος, ο Γιώργος Κυριακός και ο Αντώνιος Τσαλαπόρτας.

    Η πρόταση της ολλανδικής εταιρείας είναι να καταψηφιστεί το ΔΣ που προτείνουν οι εφοπλιστές. Θα εγκριθεί η πρόταση που θα πάει το 50% συν μια ψήφο. Η εκτίμηση που κυριαρχεί με βάση και τους συσχετισμούς στην προηγούμενη γενική συνέλευση τον Ιανουάριο είναι ότι η πρόταση για νέο ΔΣ των εφοπλιστών θα καταψηφιστεί.

    Για την αύξηση κεφαλαίου 120,5 εκατ. ευρώ που προτείνει η διοίκηση της Ελλάκτωρ χρειάζεται πλειοψηφία των δύο τρίτων και εκεί δεν υπάρχει ακόμα ασφαλής εκτίμηση για την έκβαση του αποτελέσματος.

    Διαβάστε αναλυτικά εδώ την πρόταση της πλευράς Greenhill Investments

    Διαβάστε επίσης

    Ελλάκτωρ: Ο δρόμος προς την ομαλότητα περνά και από την προσωρινή αποχή από διαγωνισμούς

    Ελλάκτωρ: «Πέντε υποθέσεις κακοδιαχείρισης από τον τέως CEO της ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρο Εξάρχου»

    Θετική σύσταση από τους αναλυτές της ISS στην αύξηση κεφαλαίου της Ελλάκτωρ



    ΣΧΟΛΙΑ