• Business

    Ελλάκτωρ: Στο 60,74 από 51,24 το ESG disclosure από το BLOOMBERG

    Ευθύμιος Μπουλούτας. CEO Ελλάκτωρ


    Το BLOOMBERG αύξησε το ESG disclosure Score της ΕΛΛΑΚΤΩΡ σε 60,74 απο 51,24.

    Η παραπάνω αναθεώρηση έγινε τον Ιούνιο του 21 και η αναβάθμιση αφορά την διαφάνεια και την ποιότητα των δημοσιοποιημένων στοιχείων που πιστώνετε στις νέες διαδικασίες της διοίκησης του Ευθύμιου Μπουλούτα.

    Σημειώνεται ότι βαθμολογίες άνω του 50 θεωρούνται ικανοποιητικές ενώ άνω των 60 επιτυγχάνονται από εταιρίες που έχουν υιοθετήσει υψηλά standards διαφάνειας.

    H βελτίωση του προφίλ ESG της Ελλάκτωρ συμβάλει στη βελτίωση της εικόνας της στους επενδυτές κάτι που αποτελεί προτεραιότητα της διοίκησης.

    Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώθηκε πρόσφατα αύξηση κεφαλαίου ύψους 120,5 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση της ρευστότητας και τη μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους.

    Όπως προκύπτει, η αύξηση κεφαλαίου ήταν μόλις το πρώτο βήμα μιας μακράς διαδικασίας, η οποία θα περιλαμβάνει την εξασφάλιση νέου δανεισμού (πιθανώς μέσω πιστωτικής γραμμής) για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς νέων έργων, ιδίως παραχώρησης.

    Προτεραιότητα της διοίκησης είναι εξάλλου η περαιτέρω οικονομικής εξυγίανση  του ομίλου, μέσω της αναχρηματοδότησης του ομολογιακού δανείου των 660 εκατ. ευρώ, το οποίο λήγει το 2024.

    Διαβάστε επίσης

    Ελλάκτωρ: Τα ασφαλιστικά μέτρα της Greenhill απορρίφθηκαν – Με απόφαση ΔΣ οι αυξήσεις κεφαλαίου

    Ακολουθήστε mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ