• Business

    Ελλάκτωρ: Τα ασφαλιστικά μέτρα της Greenhill απορρίφθηκαν – Με απόφαση ΔΣ οι αυξήσεις κεφαλαίου

    • NewsRoom
    Ελλάκτωρ: Τα ασφαλιστικά μέτρα της Greenhill απορρίφθηκαν

    Γιάννης Καϋμενάκης – Δημήτρης Μπάκος


    Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Greenhill των εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη για τις αποφάσεις της ετήσιας τακτικής συνέλευσης της Ελλάκτωρ τον περασμένο Ιούνιο.

    Nα σημειωθεί ότι με απόφαση της γενικής συνέλευσης της Ελλάκτωρ, για τα επόμενα 5 χρόνια οι αποφάσεις για αυξήσεις κεφαλαίου δεν θα λαμβάνονται από τη Γενική Συνέλευση, αλλά από το ΔΣ.

    Να σημειωθεί ότι τότε δεν είχε επιτραπεί στην Greenhill να συμμετάσχει στην γενική συνέλευση εξαιτίας ζητημάτων που υπήρχαν με τις απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις, όπως είχε επισημάνει ο πρόεδρος της Ελλάκτωρ και πρόεδρος της γενικής συνέλευσης Γ. Μυλωνογιάννης.

    Παρά την αντίδραση των δικηγόρων των δύο εφοπλιστών η γενική συνέλευση είχε ψηφίσει να μην συμμετάσχει η Greenhill η οποία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα με στόχο να ανατρέψει εκείνη την απόφαση.

    Πριν από λίγες εβδομάδες, είχε απορριφθεί η αίτηση προσωρινής διαταγής και τώρα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε και την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των κ.κ. Μπάκου και Καϋμενάκη.

    Υπενθυμίζεται πως η γενική συνέλευση του Ιουνίου είχε αποφασίσει να εξουσιοδοτήσει το διοικητικό συμβούλιο ώστε να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο πλαίσιο προγράμματος διανομής μετοχών (stock option) σε στελέχη του ομίλου.

    Διαβάστε επίσης

    Ελλάκτωρ: Όλο το παρασκήνιο από την εκρηκτική άνοδο της μετοχής – Τι μήνυμα στέλνουν οι Ολλανδοί

     



    ΣΧΟΛΙΑ