• Business

    Ελλάκτωρ: Για μια νέα αρχή κάλεσε τους εργαζόμενους ο νέος CEO Άρης Ξενόφος-Τι λέει για την προοπτική του Ομίλου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Άρης Ξενόφος

    Άρης Ξενόφος. CEO Ελλάκτωρ


    Σε μια νέα αρχή «που θα βασιστεί στην ασφάλεια, την εμπιστοσύνη, τη διαφάνεια, την πίστη στο όραμά μας και να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Ομίλου» κάλεσε τους εργαζομένους της Ελλάκτωρ ο νέος διευθύνων σύμβουλος Άρης Ξενόφος, επικοινωνώντας με όλους δια επιστολής, χθες, πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

    Όπως σημείωσε, «αντιλαμβάνομαι ότι η τελευταία περίοδος υπήρξε ιδιαίτερα δύσκολη και αναγνωρίζω ότι η διαδικασία ανάκαμψης δεν θα είναι χωρίς δυσκολίες. Αρχικά όμως πιστεύω σε όλους εσάς που παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος καταφέρατε να τον κρατήσετε ψηλά.»

    Ξεκινώντας με την προσφώνηση «αγαπητοί συνεργάτες» ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ αναφέρει πως «οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της 27ης Ιανουαρίου σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας εποχής για τον Όμιλο Ελλάκτωρ» και χαρακτηρίζει την τοποθέτησή του στη θέση του επικεφαλής «ιδιαίτερα τιμητική».

    Στη συνέχεια αναφέρεται στην νέα μετοχική σύνθεση του Ομίλου η οποία ενδυναμώνεται, όπως επισημαίνει, «με την παρουσία πλέον της ολλανδικής επενδυτικής εταιρείας Reggeborgh. Η εταιρεία δραστηριοποιείται περίπου 30 χρόνια στους κλάδους των υποδομών, της κατασκευής και της ενέργειας, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αμερική και μετρά σήμερα περισσότερους από 30.000 εργαζόμενους και μια συνολική υπό διαχείριση περιουσία άνω των 10 δις. ευρώ.

    Η επιχειρησιακή της φιλοσοφία όλα τα χρόνια της δραστηριοποίησής της βασίζεται στη βαθιά κατανόηση των αγορών στις οποίες επιχειρεί, στην εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και εργαζόμενους των επιχειρήσεων στις οποίες επενδύει, στη δημιουργία μακροπρόθεσμης προστιθέμενης αξίας για τους μετόχους και στο σεβασμό στις πολιτιστικές αξίες των χωρών και των εταιρειών στις οποίες συμμετέχει».

    Ακολούθως ο κ. Ξενόφος περιγράφει από που αντλεί την αισιοδοξία του για την προοπτική ανάπτυξης του Ομίλου:

    «Η δεκαετία που διανύουμε θα αποτελέσει μια περίοδο σημαντικών επιχειρηματικών προκλήσεων και δημιουργικών αποφάσεων. Η κυβερνητική πολιτική για την ενέργεια και το κλίμα – ευθυγραμμισμένη με τις ευρωπαϊκές οδηγίες για την επίτευξη της ενεργειακής μετάβασης – προσβλέπει στη σημαντική μείωση των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα κατά 56% καθώς και στην αντίστοιχη βελτίωση του ενεργειακού μας μίγματος, με τις ΑΠΕ να εισφέρουν στην παραγωγή ενέργειας άνω του 30%.

    Στο χώρο της διαχείρισης αποβλήτων η χώρα μας υστερεί σημαντικά με το 82% των αποβλήτων και σκουπιδιών να κατευθύνονται προς ταφή, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος της Ευρώπης βρίσκεται κάτω του 25%. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της PWC η συνολική αξία των μελλοντικών αυτών έργων στις υποδομές, ενέργεια και διαχείριση αποβλήτων θα υπερβεί τα 45 δις. ευρώ.

    Όσο αφορά το ευρύτερο χρηματοοικονομικό περιβάλλον, τα χαμηλά επιτόκια, η αναζήτηση θετικών αποδόσεων μέσω έργων και επενδύσεων μακρόχρονης πνοής, αλλά και τα σημαντικά κεφάλαια των 70 δις. περίπου που πρόκειται να εισρεύσουν στην ελληνική αγορά από το Ταμείο Ανάκαμψης και τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, διαμορφώνουν μια σημαντική προοπτική ανάκαμψης.

    Ο Όμιλος Ελλάκτωρ με πολύχρονη δραστηριότητα στους παραπάνω κλάδους και ένα ανθρώπινο δυναμικό με αδιαμφισβήτητη και αποδεδειγμένη τεχνογνωσία, εμπειρία και δέσμευση οφείλει να έχει ένα κυρίαρχο ρόλο στη νέα αυτή προοπτική.»

    Καταλήγοντας ο κ. Ξενόφος επισημαίνει: «Βασικός πυλώνας κάθε οργανισμού είναι οι άνθρωποί του, όλοι εσείς. Αν αυτό συνδυαστεί με μια αναδιάρθρωση και ενίσχυση της χρηματοδοτικής δομής του Ομίλου, μια συνεκτική διοικητική πολιτική που θα αναδεικνύει κρυμμένες δημιουργικές δυνάμεις και θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή όλων, τότε έχουμε δημιουργήσει την κινητήρια δύναμη ώστε ο Όμιλος Ελλάκτωρ να ανακτήσει εκ νέου τον κυρίαρχο ρόλο που του αξίζει».

    Διαβάστε επίσης:

    Πώς η Ελλάκτωρ γύρισε χθες σελίδα, οι «καυτοί» διάλογοι των πρωταγωνιστών και η επόμενη μέρα

    Ελλάκτωρ: Τι δηλώνουν Μπάκος – Καϋμενάκης μετά τη νίκη των Ολλανδών

    Ελλάκτωρ: Νίκη των Ολλανδών της Reggeborgh – Απορρίφθηκε η πρόταση για αύξηση κεφαλαίου, υπερψηφίστηκε η ανάκληση των μελών του ΔΣ



    ΣΧΟΛΙΑ