• Business

    Ελλάκτωρ: Νίκη των Ολλανδών της Reggeborgh – Απορρίφθηκε η πρόταση για αύξηση κεφαλαίου, υπερψηφίστηκε η ανάκληση των μελών του ΔΣ

    Ελλάκτωρ

    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης (Ελλάκτωρ) – Χένρι Χόλτερμαν (Reggeborgh)


    Η εξέλιξη αυτή προδιαγράφει το τι θα ακολουθήσει τα επόμενα λεπτά στην ψηφοφορία για την αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελλάκτωρ που έχει προτείνει η Ολλανδική Reggeborgh Invest.

    (UPD) Με θετική ψήφο από το 88,41% των μετόχων που συμμετέχουν στην ιστορική γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ καταψηφίστηκε και το δεύτερο θέμα, η πρόταση δηλαδή της σημερινής διοίκησης του Ομίλου υπό τον Αν. Καλλιτσάντση για αύξηση κεφαλαίου ύψους 50,4 εκατ. ευρώ.

    Παράλληλα υπερψηφίστηκε από το 61,14% των μετόχων η ανάκληση των μελών του Διοικητικού συμβουλίου της Ελλάκτωρ.

    Ο δικηγόρος της Reggeborgh Γιώργος Σωτηρόπουλος στην παρέμβασή του και αφού προηγουμένως ο διευθύνων σύμβουλος του κατασκευαστικού ομίλου Αναστάσιος Καλλιτσάντσης παρουσίασε τις απόψεις του γιατί πρέπει να γίνει η αύξηση κεφαλαίου των 50,4 εκατ. ευρώ, δήλωσε σαφώς ότι η ολλανδική εταιρεία δεν συμφωνεί με την συγκεκριμένη αύξηση κεφαλαίου.

    Ο κ. Σωτηρόπουλος είπε ότι η πρόταση για την αύξηση θα πρέπει να απορριφθεί γιατί δεν είναι ολοκληρωμένη πρόταση και δεν επαρκεί. Όπως ανέφερε η Reggeborgh δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στο σημερινό ΔΣ το οποίο σπαράσσεται από έριδες με καταγγελίες μελών του. Πρόσθεσε πως είναι χαρακτηριστικό ότι η αύξηση κεφαλαίου προτάθηκε όταν έγινε η πρόταση της Reggeborgh για σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέμα την αλλαγή διοίκησης.

    Ο κ. Σωτηρόπουλος δεσμεύτηκε για λογαριασμό της Ολλανδικής εταιρείας ότι εφόσον εκλεγεί νέο ΔΣ θα εξετάσει ενδελεχώς τα δεδομένα και θα φέρει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ενίσχυση της ρευστότητας του Ομίλου.

    Λίγο νωρίτερα, με θετική ψήφο από το 88,3% των μετόχων που συμμετέχουν στην ιστορική γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ καταψηφίστηκε η πρόταση της σημερινής διοίκησης του Ομίλου για μείωση του μετοχικού κεφαλαίου.



    ΣΧΟΛΙΑ