• Business

    Ελλάκτωρ: Τι δηλώνουν Μπάκος – Καϋμενάκης μετά τη νίκη των Ολλανδών

    Ελλάκτωρ: Τα ασφαλιστικά μέτρα της Greenhill απορρίφθηκαν

    Γιάννης Καϋμενάκης – Δημήτρης Μπάκος


    «Ως οι μεγαλύτεροι μέτοχοι του Ελλάκτωρ ευχόμαστε καλή έναρξη εργασιών στο νέο ΔΣ του οποίου την δραστηριότητα θα παρακολουθούμε στενά και με ενδιαφέρον». Τα παραπάνω δήλωσαν μέσω εκπροσώπου τους οι δύο εφοπλιστές, Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης.

    Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εφοπλιστές μέσω της κοινής τους εταιρείας Invesco έχουν εξαγοράσει το 5% της Ελλάκτωρ, ενώ μέσω δεύτερης εταιρείας με την ονομασία Akron Trade And Transport έχουν συμφωνήσει να εξαγοράσουν σταδιακά μέχρι τον Ιούλιο το 20,58% που έχει στην κατοχή της η Pemanoaro των αδερφών Καλλιτσάντση.

    Με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν χθες ήταν συμφωνημένο στις 26 Ιανουαρίου (προχθές) να μεταβιβαστεί το 11,94%. Εκπρόσωποί τους δηλώνουν ότι η συναλλαγή έγινε. Μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα (υπάρχει περιθώριο δύο ημερών).

    Εφόσον η συμφωνία των εφοπλιστών με την Pemanoaro ολοκληρωθεί τον Ιούλιο, θα έχουν διαθέσει για το 25,58% της Ελλάκτωρ 74,961 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Reggeborgh: Οι Ολλανδοί αποκτούν τον έλεγχο της Ελλάκτωρ – Οι «καυτές» συνομιλίες των δύο πλευρών

    Ελλάκτωρ: Νίκη των Ολλανδών της Reggeborgh – Απορρίφθηκε η πρόταση για αύξηση κεφαλαίου, υπερψηφίστηκε η ανάκληση των μελών του ΔΣ

    Ελλάκτωρ: Νίκη των Ολλανδών στην πρώτη ψηφοφορία – Απορρίφθηκε η πρόταση της σημερινής διοίκησης



    ΣΧΟΛΙΑ