• Business

    Ελλάκτωρ: Αποφασίζει την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους στα τέλη Μαΐου

    • NewsRoom
    Ευθύμιος Μπουλούτας. Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ

    Ευθύμιος Μπουλούτας. Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ


    Σε  επιστροφή κεφαλαίου θα προχωρήσει ο Όμιλος Ελλάκτωρ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται  στην ανακοίνωση του οικονομικού της ημερολογίου για το 2024.

    Η συγκεκριμένη πρόταση θα εξεταστεί κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του Ομίλου, που θα γίνει στις 31 Μαΐου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος ύστερα από ένα σερί αποεπένδυσης που ξεκίνησε με την πώληση της Anemos RES στη Motor Oil, συνεχίστηκε με την πώληση της θυγατρικής κατασκευαστικής ΑΚΤΩΡ στην Intrakat, και συνεχίστηκε με την πώληση του Smart Park στην Trade Estates, ενώ υπάρχουν και συζητήσεις για την πώληση της ΗΛΕΚΤΩΡ στη Motor Oil έχει διαμορφώσει ταμείο της τάξης των 650 εκατ. Ευρώ.

    Μάλιστα όσον αφορά το τελευταίο asset, τόσο η Ελλάκτωρ, όσο και η Motor Oil έχουν βγάλει σχετικές ανακοινώσεις για την εκκίνηση due diligence, χωρίς ωστόσο η Ελλάκτωρ να έχει γίνει αποδέκτης κάποιας προσφοράς.

    Επομένως, τα μόνα assets με τα οποία θα διατηρήσει ο Όμιλος είναι η REDS που δραστηριοποιείται στο Real Estate και η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις. Εν τούτοις στις αρχές του Οκτωβρίου η τελευταία θα χάσει ένα από τα ισχυροτερα της «χαρτιά» που είναι η Αττική Οδός, καθώς λήγει η περίοδος της σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού, αλλά διατηρεί την παρουσία της σε άλλες οδικές παραχωρήσεις όπως η Ολυμπίας Οδός, η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.

    Όσον αφορά τους μετόχους της Ελλάκτωρ, ο βασικός μέτοχος είναι η ολλανδική Reggeborgh με ποσοστό 45,17% της οποίας ηγείται ο Henry Holterman, ακολουθεί η Motor Oil του Ομίλου Βαρδινογιάννη (29,87%), ενώ ποσοστό άνω του 5% διαθέτει και το Fund Atlas (9,8%) και το υπόλοιπο 15,17% ανήκει στο ευρύ επενδυτικό κοινό.

    Διαβάστε επίσης:

    Microsoft: Επενδύει 1,5 δισ. δολ. στην κορυφαία εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης των ΗΑΕ

    Mytilineos: Τι ζητάει από την Κομισιόν για να επενδύσει στο γάλλιο- Έρχεται πλαίσιο στήριξης για το βωξίτη

    Μπρα ντε φερ Κωνσταντέλλου – Στασινού για το ύψος των κτιρίων: Οι προσφυγές και οι νέες καταγγελίες



    ΣΧΟΛΙΑ