• Business

    Εκτός Creta Farms και o Μάνος Δομαζάκις – Πιθανή μετάθεση της ΓΣ για την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης

    • Γιώργος Μανέττας


    Την παραίτηση του βασικού μετόχου της Creta Farms, Μάνου Δομαζάκι, από την εταιρεία έχουν ζητήσει οι πιστώτριες τράπεζες, όπως αναφέρουν πληροφορίες. Κύκλοι προσκείμενοι στον Μάνο Δομαζάκι αναφέρουν ότι η εν λόγω κίνηση ήταν αναμενόμενη, εν όψει της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας την προσεχή Δευτέρα, όπου έχει προγραμματισθεί να συζητηθεί η συμφωνία εξυγίανσης με τον νέο επενδυτή, την Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου.

    Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο έτερος βασικός μέτοχος, Κ.Δομαζάκης, έχει απομακρυνθεί από την εταιρεία εδώ και πολλούς μήνες.

    Στο μεταξύ, άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ο έτερος βασικός μέτοχος της Creta Farms, Τάκης Δομαζάκης, έχει αποστείλει επιστολή στις πιστώτριες τράπεζες, αλλά και στην προσωρινή διοίκηση της εταιρείας, με την οποία αμφισβητεί την ικανότητα των τραπεζών να προχωρήσουν στην σύγκληση της γενικής συνέλευσης και κατ’ επέκτασιν στην έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης με τον νέο επενδυτή και να υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις της δεν θα είναι νόμιμες.

    Από την άλλη πλευρά, τραπεζικές πηγές ξεκαθαρίζουν πως δεν τίθεται θέμα ακυρότητας της Γενικής Συνέλευσης, ωστόσο επισημαίνουν πως είναι πολύ πιθανόν η ΓΣ να μετατεθεί για τα μέσα Ιανουαρίου του νέου έτους. Και αυτό γιατί έχει προκύψει ένα θέμα σχετικά με την εκποίηση του ενεργητικού της εταιρείας, το οποίο αντιμετωπίζεται. Υπογραμμίζουν δε πως τα δικαιώματα ψήφου που έχουν αποκτήσει σε καμία περίπτωση δεν πάσχουν.



    ΣΧΟΛΙΑ