• Business

    Εγκαταλείπει το σχέδιο εξόδου της Tesla από το χρηματιστήριο ο Elon Musk

    • NewsRoom

    Elon Musk, Επικεφαλής Tesla


    Το σχέδιο του Elon Musk να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο φαίνεται πως ναυάγησε, αφού ο CEO της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε στο Διοικητικό του Συμβούλιο την Παρασκευή ότι η εταιρία θα παραμείνει δημόσια. Η απόφαση αυτή έρχεται τρεις εβδομάδες αφότου ένα tweet εννέα λέξεων προκάλεσε έκπληξη στον επενδυτικό κόσμο, καθώς ανέφερε πως εξετάζεται η έξοδος της εταιρείας από την αγορά.

    Το trading των μετοχών της Tesla δείχνει «κατηφόρα» όταν ανοίξει η αγορά στις ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στην απόφαση του προέδρου της εταιρείας να εγκαταλείψει το σχέδιό του για έξοδο της βιομηχανίας από το χρηματιστήριο.

    «Πιστεύω ότι το καλύτερο μονοπάτι για την Tesla είναι να παραμείνει δημόσια», έγραψε ο Musk στο site της εταιρείας. Συμπλήρωσε ότι το Δ.Σ. υπονόησε την σύμφωνη γνώμη του.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, έφτασε στην απόφαση μετά από συζητήσεις με μετόχους και συμβούλους, όπως η GoldmanSachs και η MorganStanley αναφορικά με το πώς θα μπορούσε να προχωρήσει ένα σχέδιο εξόδου.

    Οι μετοχές της Tesla, ήδη σχεδόν 15% χαμηλότερα από το επίπεδο τους στις 7 Αυγούστου, λίγο πριν ο Musk κάνει το επίμαχο tweet, υποχωρούσαν μέχρι και 5% στο trading στη Γερμανία, στα 263,50 δολάρια.

    Τις μεσημεριανές ώρες περιορίζουν πάντως τις απώλειες τους στο 3,4% και τα 312 δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Elon Musk αποκαλύπτει: Κανείς δεν είδε το tweet μου για την Tesla πριν το βγάλω

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tesla: Στο στόχαστρο της αμερικανικής Επ. Κεφαλαιαγοράς – Πτώση στη μετοχή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Tesla: Ειδική επιτροπή που εξετάζει την έξοδο από το χρηματιστήριο όρισε η εταιρία



    ΣΧΟΛΙΑ