• Business

    Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean): Ρευστότητα 600 εκατ., θετικές ταμειακές ροές, πωλήσεις εισιτηρίων στο 75% του 2019

    AEGEAN: Τι φέρνει η επιτυχημένη στρατηγική του Ευτύχη Βασιλάκη - Οι προκλήσεις του 2022

    Ευτύχης Βασιλάκης


    Η ρευστότητα της Aegean ανέρχεται σε 600 εκ. ευρώ σήμερα είπε  ο Πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης, μιλώντας σήμερα στη Γενική Συνέλευση της εισηγμένης.

    “Η χώρα μας έχει τόσο από τους επιβάτες όσο και από το ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιρειών ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανάκαμψης κάτι που είναι θετικό για τη χώρα και την Aegean”, είπε ο κ. Βασιλάκης. Τόνισε ότι οι πωλήσεις εισιτηρίων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο είναι στο 75% του 2019, αλλά είναι πωλήσεις και προπωλήσεις οπότε αφορούν και την επόμενη περίοδο, ενώ επεσήμανε ότι δεν υπήρχε αποθεματικό προπωλήσεων από τους προηγούμενους μήνες. “Είναι σημαντικό ότι έχουμε φτάσει να παράγουμε νέες πωλήσεις κοντά στο 75%” σημείωσε..

    Η ρευστότητα της εταιρείας είναι στα 600 εκατ. ευρώ και από αυτή τη ρευστότητα, είπε,  έχει ήδη αφαιρεθεί η επιστροφή στις τράπεζες των 90 εκ. ευρώ που παραμένει διαθέσιμη για το αν υπάρξει ανάγκη.

    Σχετικά με το προσωπικό της εταιρείας, ο κ. Βασιλάκης σημείωσε ότι το 93% του προσωπικού της Aegean που είχε συμβάσεις αορίστου χρόνου, παραμένει στις θέσεις του και αυτό είναι μια κατάκτηση της εταιρείας και μια επένδυση στο μέλλον.

    Επίσης σημείωσε ότι το 75% του εποχιακού προσωπικού της Aegean έχει επανέλθει και σήμερα η Aegean απασχολεί 2.700 άτομα.

    Δημήτρης Γερογιάννης: Θετική δυναμική για τη χώρα αλλά αβεβαιότητα λόγω μεταβλητότητας

    Σχετικά με την πορεία του 2021, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean κ. Δημήτρης Γερογιάννης, σημείωσε,  ότι η οικονομική πορεία της εταιρείας μέχρι τον Ιούνιο δεν έχει ανακάμψει, αλλά από τον Απρίλιο και μετά είναι θετικές οι ταμειακές ροές της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι και το δεύτερο τρίμηνο θα είναι ζημιογόνο.

    Σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας είπε ότι ήταν και παραμένουν πολύ σημαντικές. Τα  έσοδα του 2020 μειώθηκαν κατά 80% μετά το πρώτο δίμηνο του έτους, οδηγώντας την εταιρεία στις μεγαλύτερες ζημιές της ιστορίας της, όπως και τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου.

    Η φετινή χρονιά, σημείωσε, ξεκίνησε με ίδιες τάσεις, που επικρατούσαν από το φθινόπωρο του 2020. Ο περιορισμός των μετακινήσεων επηρέασε αρνητικά και το πρώτο τρίμηνο, με τη μείωση των πτήσεων στο 60% σε σχέση με το 2019, και τη μείωση της επιβατικής κίνησης κατά 82% και τα έσοδα μειωμένα κατά 70%. Οι ζημιές του πρώτο τριμήνου ωστόσο ήταν κατά 50% μειωμένες σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

    Το δεύτερο τρίμηνο υπήρξε από το Μάιο και μετά υψηλότερο επίπεδο δραστηριοποίησης αλλά και πάλι με χαμηλά νούμερα, με μείωση των πτήσεων κατά 50% από το 2019 και της επιβατικής κίνησης κατά 70%.

    Το καλοκαίρι τόνισε, η Aegean, όπως έχει αποφασιστεί, θα δραστηριοποιηθεί με το 75-80% του πτητικού της έργου σε σχέση με το 2019.

    Όμως, τα δεδομένα της ζήτησης  μεταβάλλονται κι ενώ υπάρχει μια σημαντική θετική δυναμική για τη χώρα μας, η ζήτηση είναι αβέβαιη, λόγω της μεταβαλλόμενης  ψυχολογίας των επιβατών και της συνεχούς παρουσίας της πανδημίας, εφόσον δεν έχει καλυφθεί με μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού. Το γεγονός αυτό συντηρεί την έντονη μεταβλητότητα και για το άμεσα επόμενο διάστημα.

    Επίσης ο κ. Γερογιάννης σημείωσε: “Στηριχθήκαμε στις δικές μας δυνάμεις μέχρι τον Ιούνιο του 2021, χωρίς ποτέ η ρευστότητα της  Aegean να πέσει κάτω από τα 400 εκατ. ευρώ, ενώ η στήριξη από την αύξηση κεφαλαίου και την κρατική ενίσχυση προέκυψε ένα χρόνο μετά από τις αντίστοιχες εταιρείες στην Ευρώπη”.

    Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2020, λόγω των ζημιογόνων αποτελεσμάτων.

    Διαβάστε επίσης

    Aegean: Ανάκαμψη από φέτος, ομαλοποίηση το 2022

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ