ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στον όμιλο logistics DP World, καθώς ο επικεφαλής του, Sultan Ahmed bin Sulayem, αποχώρησε από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, υπό το βάρος αποκαλύψεων για τις σχέσεις του με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Επστάιν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η παραίτηση ήρθε μετά τη δημοσιοποίηση μηνυμάτων που αντηλλάγησαν μεταξύ του Sulayem και του Επστάιν, στα οποία περιλαμβάνονταν και αναφορές προσωπικού χαρακτήρα. Τα σχετικά στοιχεία προέκυψαν από έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στο πλαίσιο υποθέσεων που συνδέονται με τον Επστάιν.
Η υπόθεση προκάλεσε έντονες πιέσεις προς την κρατικά υποστηριζόμενη εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι, με αποτέλεσμα να δρομολογηθούν άμεσα αλλαγές στη διοικητική της δομή.
Σε επίσημη ανακοίνωση, χωρίς να γίνεται ονομαστική αναφορά στον αποχωρήσαντα επικεφαλής, η κυβέρνηση του Ντουμπάι γνωστοποίησε ότι τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου αναλαμβάνει ο Essa Kazim, ενώ νέος διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο Yuvraj Narayan.
Παράλληλα, δύο από τους σημαντικότερους διεθνείς επενδυτικούς εταίρους της εταιρείας ανακοίνωσαν την αναστολή μελλοντικών συναλλαγών. Πρόκειται για το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο La Caisse και τον βρετανικό οργανισμό αναπτυξιακής χρηματοδότησης British International Investment (BII). Μάλιστα, η BII διευκρίνισε ότι η παύση συνεργασίας θα παραμείνει σε ισχύ «μέχρι να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα από την εταιρεία».
Οι εξελίξεις δημιουργούν νέα δεδομένα για έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους λιμενικών και εφοδιαστικών υπηρεσιών παγκοσμίως, σε μια περίοδο που η εταιρεία επιχειρεί να διατηρήσει την αξιοπιστία και τις διεθνείς της συνεργασίες.
Διαβάστε επίσης
Πετρέλαιο: Νέα υποχώρηση στις τιμές λόγω περιθωρίου για αύξηση παραγωγής
Nvidia: Γιατί πέφτει η μετοχή εν μέσω αύξησης δαπανών για AI από τεχνολογικούς κολοσσούς;
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Instant Win: Η νέα εμπειρία διασκέδασης στα καταστήματα Allwyn – Kέρδη στη στιγμή έως €500 σε χιλιάδες τυχερούς
- Ρούτε: Η Ευρώπη θα αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στην ηγεσία του ΝΑΤΟ
- Κίνα: Εργάτης έβαλε φωτιά σε αποθήκη εργοστασίου επειδή έμεινε απλήρωτος για πέντε ημέρες (video)
- Αγρότες: Στην Ομόνοια τα τρακτέρ – Ξεκινά το αγροτικό συλλαλητήριο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.