• Business

    Δημητρίου: Τζίρος πάνω από €60 εκατ. το 2023

    Γιώργος Δημητρίου (ΓΕ Δημητρίου)


    Αισιόδοξος ότι ο στόχος της ΓΕ Δημητρίου να ξεπεράσει τα 60 εκατ. ευρώ σε τζίρο θα επιτευχθεί, εξέφρασε ο κ. Γιώργος Δημητρίου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Δημητρίου τόνισε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο μετά την εξαγορά από την Quest του κ. Θεόδωρου Φέσσα, ότι έρχεται ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το 2023 θα είναι πολύ καλύτερο από το 2022.

    Αυτή τη πεποίθηση την εξέφρασε και σε αριθμούς, λέγοντας ότι ο τζίρος για την εταιρεία θα ξεπεράσει τα 60 εκατ. ευρώ από 32 εκατ. ευρώ που εμφάνισε το προηγούμενο έτος, λέγοντας μάλιστα ότι ο ρυθμός ανάπτυξης ιδιαίτερα το πρώτο πεντάμηνο, κυρίως όσον αφορά τον κλάδο του κλιματισμού, εξελίσσεται με πολύ ταχύτερους ρυθμούς.

    Αυτό βέβαια εδράζεται και στο γεγονός ότι το 2021 η αγορά του κλιματισμού πήρε την… κατιούσα, ενώ πολύ σημαντικός παράγοντας ο οποίος έχει παίξει κομβικό ρόλο σε αυτή την ανάπτυξη είναι και το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή» του υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

    To brand Toyotomi

    Υπενθυμίζεται ότι η ΓΕ Δημητρίου, από τον Σεπτέμβριο του 2022 ανήκει και επίσημα στον Όμιλο Quest, μετά τη συμφωνία εξυγίανσης που πέτυχαν οι δύο πλευρές, καθώς η Quest Συμμετοχών συμμετείχε σε αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 5 εκατ. ευρώ.

    Η εταιρεία ΓΕ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, διανύοντας μια μακρά δυναμική πορεία 35 χρόνων στο χώρο των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, αρχικά με την εισαγωγή και διανομή των προϊόντων θέρμανσης Kerosun, πρωταγωνιστεί από το 1993 στην αγορά του κλιματισμού με την αποκλειστική αντιπροσωπία και διανομή των προϊόντων Toyotomi.

    Ο κ. Δημητρίου τόνισε ότι υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ της εταιρείας και της Quest, εξηγώντας ότι το μέλλον προβλέπεται ευοίωνο.

    Στη χθεσινή εκδήλωση, όπου παρουσιαζόταν το Toyotomi ErAI με τεχνητή νοημοσύνη, ο κ. Δημητρίου επεσήμανε την αναγνώριση που έχουν πλέον στην αγορά τα κλιματιστικά αυτά, καθώς αποτελούν το 1/5 των συνολικών πωλήσεων κλιματιστικών της ΓΕ Δημητρίου.

    Ο κ. Μάρκος Μπιτσάκος, CFO και Deputy CEO του ομίλου Quest από την πλευρά του υπογράμμισε ότι η ΓΕΔ θα αποτελέσει το βασικό όχημα δραστηριοποίησης του Oμίλου Quest στον χώρο του κλιματισμού, ο οποίος εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει σημαντική ανάπτυξη τα επόμενα έτη, κυρίως λόγω της σπουδαιότητας του brand της Toyotomi.

    Ο ίδιος ωστόσο επεσήμανε επίσης ότι για το 2023 παρουσιάζεται μία κόπωση σε όλη την αγορά στον τομέα των προϊόντων τεχνολογίας, ενώ ο κλιματισμός, που είναι πρόσφατη προσθήκη στις δραστηριότητες του ομίλου, δείχνει πολύ καλά σημάδια ανάπτυξης.

    Διαβάστε επίσης:

    Μάρκος Μπιτσάκος: Ο Όμιλος Quest επενδύει σημαντικά για τη μελλοντική του ανάπτυξη

    Quest: Ανάπτυξη έργων ΑΠΕ και νέες εξαγορές ετοιμάζει ο όμιλος Φέσσα

    Quest: Στα 286 εκ. ευρώ οι πωλήσεις στο α’ τρίμηνο – Στα 19,5 εκατ. ευρώ τα EBITDA



    ΣΧΟΛΙΑ