• Business

    Δίκη Folli Follie: Γιορτές στο σπίτι της θα κάνει η οικογένεια Κουτσολιούτσου στην υγεία των… δικηγόρων

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Χαράς ευαγγέλια για την οικογένεια Κουτσολιούτσου της Folli Follie, η οποία, λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων, θα μπορεί να περάσει τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς αλλά και των Θεοφανίων χωρίς καν την έγνοια του δικαστηρίου.

    Η «πολύπαθη» δίκη για το σκάνδαλο της Folli Follie παραμένει παγωμένη, καθώς η αποχή των δικηγόρων συνεχίζει να μπλοκάρει την εξέλιξη της, επιτρέποντας στους πρωταγωνιστές της να απολαμβάνουν… χαλαρά το εορταστικό κλίμα των ημερών, μακριά από τις αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

    Εκεί, όπου ο ιδρυτής της Follie Follie, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Καίτη και ο γιος του Τζώρτζης, ανάμεσα σε συνολικά 9 κατηγορουμένους (ο 10ος παραμένει καταζητούμενους και δικάζεται ωσεί παρών, διά πληρεξουσίου δικηγόρου) λογοδοτούν για τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς της πάλαι ποτέ πανίσχυρης εταιρείας, που οδήγησαν τελικά και στην κατάρρευσή της, βυθίζοντας στην απόγνωση τους επενδυτές.

    Η δίκη παρά την εμφανή προσπάθεια της προέδρου να την… τρέξει, με ορατό άλλωστε τον κίνδυνο της παραγραφής για επιμέρους πράξεις, μιας και έχουν ήδη περάσει σχεδόν 6 χρόνια, εξακολουθεί να ταλανίζεται από τις αλλεπάλληλες διακοπές στο όνομα της αποχής των δικηγόρων.

    Έτσι, αν και η διαδικασία είχε διακοπεί για σήμερα και είχαν μάλιστα  ανακοινωθεί από την προηγούμενη συνεδρίαση, τρεις δικάσιμοι για αυτή την εβδομάδα, ούτε μία δεν πρόκειται να διεξαχθεί!

    Η «κατάρα» της καθυστέρησης που συνοδεύει τη δικαστική πορεία αυτής της υπόθεσης, συνεχίζεται να πέφτει βαριά και τώρα, διαψεύδοντας τις προσδοκίες της προέδρου πως αυτή τη φορά η δίκη θα προχωρήσει, χωρίς προσχώματα  προκειμένου να κερδηθεί ο χρόνος που έχει χαθεί χωρίς ωστόσο  εκπτώσεις στην ουσιαστική διερεύνηση της αλήθειας.

    Τζώρτζης και Μαρίζα Κουτσολιούτσου. Η φωτό είναι από τα Χριστούγεννα του 2018. Το ζευγάρι πλέον έχει χωρίσει

    Ποιος θα μπορούσε άλλωστε να ξεχάσει πως η δίκη αυτή, είχε τιναχτεί στον αέρα, την πρώτη φορά που προσδιορίστηκε, αφού είχαν προηγηθεί 22 συνεδριάσεις, λόγω της παρατεταμμένης αποχής των δικηγόρων από τις πρωτόδικες δίκες για εγκληματική οργάνωσης, πράξη η οποία αποτελεί τον «πυρήνα» του κατηγορητηρίου της υπόθεσης.

    Ψευδεπίγραφα κωλύματα

    «Ό,τι κι αν ακολουθεί, η δίκη αυτή θα προτάσσεται», είχε πει η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην επανεκκίνηση της δίκης, στέλνοντας σαφές μήνυμα πως δεν θα χαριστεί σε… ψευδεπίγραφα κωλύματα των δικηγόρων, οι οποίοι θα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στην υπόθεση αυτή, έναντι των άλλων υποχρεώσεών τους.

    Τα… θαύματα όμως στην Ελλάδα, όπως φαίνεται, δεν κρατάνε πολύ. Παρότι τους μήνες που μεσολάβησαν, υπήρξαν γρήγοροι ρυθμοί στη διεξαγωγή της διαδικασίας, με το δικαστήριο να αναζητά και να βρίσκει εγκαίρως διαθέσιμη αίθουσα σε ημερομηνία που δεν είχαν οι δικαστές άλλες υπηρεσίες και τους δικηγόρους να ανταποκρίνονται στην προτροπή της προέδρου, με το ΔΣΑ να τους δίνει  άδεια παράστασης, μεσούσης της αποχής για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, τελικά το νέο «μπλόκο» στη δίκη δεν αποφεύχθηκε.

    Αυτή τη φορά οι απεργιακές κινητοποιήσεις του δικηγορικού κλάδου για το φορολογικό νόμο, το νέο Ποινικό Κώδικα και το δικαστικό χάρτη αλλά και η απροθυμία του ΔΣΑ να χορηγήσει άδειες στα μέλη του, ακόμη και στις υποθέσεις μείζονος ενδιαφέροντος όπου το «φάντασμα» της παραγραφής επικρέμεται πάνω τους, έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή των συνεδριάσεων για τη νέα χρονιά!!!

    Ραντεβού στις 10 Ιανουαρίου 2024 φαίνεται ότι θα δώσουν όλοι οι παράγοντες του δικαστηρίου, ευελπιστώντας ότι τότε θα μπορέσει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διαδικασία.

    Μέχρι τότε βέβαια η οικογένεια Κουτσολιούτσου θα έχει την ευκαιρία ξέγνοιαστα να χαρεί τις γιορτές, οργανώνοντας ρεβεγιόν και κοσμικές συνευρέσεις…

    Διαβάστε επίσης:

    Άρθρο Παρέμβαση: Ο Κουτσολιούτσος, ο Βερβεσός, η απεργία των δικηγόρων και ο διάβολος

    Folli Follie: Διαγράφονται οι μετοχές της από το Χρηματιστήριο Αθηνών

    Άρθρο παρέμβαση: Η αδιαφορία του Δημήτρη Βερβεσού, o Alexis de Tocqueville και οι δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο



    ΣΧΟΛΙΑ