• Business

    Folli Follie: Ανατροπή – Αναίρεση του Βουλεύματος που ξεπαγώνει τα περιουσιακά στοιχεία

    • NewsRoom
    Γιώργος Σάμιος, Folli Follie

    Γιώργος Σάμιος, Folli Follie


    Νέα ανατροπή σημειώθηκε πριν από λίγο, καθώς ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης άσκησε αναίρεση στο Βούλευμα με το οποίο είχαν αποδεσμευτεί τα περιουσιακά στοιχεία της Folli Follie.

    Οι συνήγοροι παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας κκ. Ν. Σακκάς και Ι. Κυριακόπουλος που εκπροσωπούν τους ζημιωθέντες επενδυτές –θύματα αυτής της μοναδικής στα χρονικά εξαπάτησης επενδυτών-εποπτικών αρχών-τραπεζών-χρηματιστηριακών αρχών και εν συνόλω της Πολιτεία, κινήθηκαν με ταχύτητα ώστε να αποφύγουν την ενδεχόμενη ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ αποζημίωσης των εντολέων τους και κατέθεσαν αίτηση στις 6 Οκτωβρίου 2023 προκειμένου ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να ασκήσει Αναίρεση κατά του ως άνω Βουλεύματος που παρανόμως ενέκρινε την αποδέσμευση των δεσμευθέντων υπέρ του Δημοσίου, αλλά και των ιδιωτών επενδυτών περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie.

    H αίτηση έγινε δεκτή και ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου άσκησε την υπ’ αριθ. 56/2023 αναίρεση του Βουλεύματος.

    Στο επόμενο χρονικό διάστημα, το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει εάν θα «εξαφανίσει» το Βούλευμα αποδέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων.

    Υπενθυμίζεται ότι η δίκη κατά των κατηγορουμένων στην υπόθεση της FOLLI ξεκίνησε στις 19-06-23 και διεκόπη για τις 14-09-2023, όπου επανυποβλήθηκαν οι δηλώσεις Υποστήριξης της Κατηγορίας, που κατά την δικάσιμο στις 27-09-23 (έγιναν δεκτές όλες, πλην αυτής της Folli Follie Α.Ε.)

    Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, όταν επανέφερε προς νέα κρίση το εκκρεμές ζήτημα της αποδέσμευσης της περιουσίας της Folli Follie Α.Ε., ενημερώθηκε προς έκπληξη όλων μας, ότι η εταιρεία δεν το επανυποβάλλει επειδή εκδόθηκε το υπ’ αριθμ. 804/2023 Βούλευμα του Β΄ Τμήματος Διακοπών του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που εκδόθηκε στις 12-09-2023 (δύο μέρες πριν την από διακοπή δικάσιμο του παρόντος Δικαστηρίου στις 14-09-23), με το οποίο αποφασίστηκε η αποδέσμευση των περιουσιακών της στοιχείων, εκκρεμούσας δηλαδή της δίκης στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που το καθιστά και μόνο αρμόδιο να κρίνει επί τυχόν αιτημάτων αποδέσμευσης περιουσίας, που είναι δεσμευμένη με διατάξεις των Δικαστικών Αρχών!

    Διαβάστε επίσης:

    Folli Follie: Νέα σελίδα μετά την αποδέσμευση των ακινήτων – Τα επόμενα βήματα

    Folli Follie: Γιατί αποδεσμεύθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας – Τι αναφέρει το βούλευμα

    Δίκη Folli Follie: Αποβλήθηκε η εταιρεία- Τα πρώτα κατηγορώ επενδυτών στην οικογένεια Κουτσολιούτσου



    ΣΧΟΛΙΑ