• Business

    Διαβάστε τις 5 σημαντικότερες ειδήσεις που θα κρίνουν τις αγορές σήμερα


    Καλημέρα σας. Αυτές είναι οι ειδήσεις που πρέπει να ξέρετε σήμερα για την οικονομία.

    1. Τη θεσμοθέτηση ενός ιδιαίτερα σκληρού μηχανισμού αυτόματης περικοπής δαπανών, απαιτεί από την κυβέρνηση το Eurogroup, όπως αποκαλύπτεται από την επίσημη ανακοίνωσή του. Mάλιστα, η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές θα πρέπει να ολοκληρώσουν εντός των επόμενων ημερών την προεργασία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, με το βλέμμα να στρέφεται πλέον στο επόμενο Eurogroup της 25ης Μαίου 2016.

    2. Στο μεταξύ, η Γερμανία δείχνει να χαλαρώνει τις αντιρρήσεις της σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης προσπάθησαν να  περιορίσουν σημαντικά τις διαφορές τους με το ΔΝΤ για το πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρει η εφημερίδα Financial Times.
    1. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας σε συνέντευξή του στους Financial Times καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει και όχι απλώς να νομοθετεί τις μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι το ζητούμενο για την ανάπτυξη είναι να εφαρμόσει η χώρα τις μεταρρυθμίσεις, να ενισχύσει η κυβέρνηση το ρόλο του ιδιωτικού τομέα και να περιορίσει το ρόλο του κράτους στην οικονομία. Ο κ. Σάλλας δηλώνει αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί ως τα μέσα του έτους, ανοίγοντας το δρόμο για ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

    2. Την ίδια ώρα νέα αύξηση σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου το μήνα Μάρτιο, μεταξύ των οποίων και 1,099 δισ. ευρώ επιστροφές φόρου που δεν έχουν ακόμη καταβληθεί στους δικαιούχους.

    3. Ανησυχητικά παραμένουν τα σημάδια για την πορεία της οικονομίας στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν για το πρώτο τρίμηνο του 2016, οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρίες. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες από αυτές εμφάνισαν οικονομικά στοιχεία καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, τα εταιρικά τους κέρδη παραμένουν σε ύφεση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/meta-ta-panama-papers-dite-se-pia-chora-na-pate-gia-na-kripsete-ta-lefta-sas/43749

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/k-michalos-oi-protaseis-tou-gia-ton-neo-anaptixiako-nomo/43593



    ΣΧΟΛΙΑ