• Business

    Deutsche Bank (Christian Sewing): Βλέπει ανάκαμψη των συναλλαγών στο δεύτερο εξάμηνο

    Christian Sewing, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank

    Christian Sewing, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, δήλωσε ότι οι συναλλαγές σταθερού εισοδήματος θα βελτιωθούν το δεύτερο εξάμηνο, καθώς οι ΗΠΑ έλυσαν το αδιέξοδο του ανώτατου ορίου χρέους και οι επενδυτές κινούνται σε μια οικονομία που παραμένει περίπλοκη και αντιμετωπίζει προκλήσεις.

    Μετά την προειδοποίηση την περασμένη εβδομάδα για μείωση 15%-20% των εσόδων από συναλλαγές το τρέχον τρίμηνο, o Sewing επισήμανε σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV ότι υπάρχει «ορμή» στις συναλλαγές ήδη από αυτόν τον μήνα, και εκτίμησε ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους αναμένεται να σημειωθεί ανάκαμψη.

    «Μπορούμε ήδη να δούμε, τώρα τον Ιούνιο ότι υπάρχει δυναμική», είπε ο Sewing, μιλώντας στο γραφείο του Bloomberg στο Λονδίνο. Οι traders θα πρέπει να δουν «μια ελαφρά ανάκαμψη» στο υπόλοιπο του έτους.

    Ο Sewing, που βρίσκεται σε αυτή την θέση επί πέντε χρόνια, έχει δεσμευτεί να αυξήσει τα έσοδα και την κερδοφορία μετά από ένα σχέδιο ανάκαμψης που περιλάμβανε χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας και την έξοδο της τράπεζας από το trading μετοχών.

    Αφού εμφάνισε τα υψηλότερα ετήσια κέρδη σε περισσότερο από μια δεκαετία, η τράπεζα εξέπληξε τους επενδυτές φέτος, μετά τη συμφωνία εξαγοράς της Numis Corp. ύψους 410 εκατομμυρίων στερλίνων (523 εκατομμυρίων δολαρίων). Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εξαγορά του Sewing και την μεγαλύτερη της τράπεζας σε περισσότερο από μια δεκαετία.

    Ο Sewing έχει επίσης προσλάβει αρκετά ανώτερα στελέχη από την Credit Suisse για την ενίσχυση το τμήμα παροχής συμβουλών, εκμεταλλευόμενος τα δεινά της ελβετικής ανταγωνίστριας τράπεζας.

    «Εξετάσαμε τον Numis για πολύ, πολύ καιρό», είπε ο Sewing. «Και πιστεύουμε ότι είναι η βέλτιστη προσθήκη στο μείγμα των δραστηριοτήτων μας και των παροχών μας στην Ευρώπη και ειδικότερα στο Ηνωμένο Βασίλειο», πρόσθεσε.

    Deutsche Bank's Share Price Is Still Low | Sewing has improved the lender's profitability but not its valuation
    Η τιμή της μετοχής της Deutsche Bank είναι ακόμα χαμηλή

    Στην τελευταία ενημέρωση για την στρατηγική του, πέρυσι, ο Sewing ανέφερε ότι έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των τμημάτων της τράπεζας που δεσμεύουν λίγα κεφάλαια, όπως η διαχείριση περιουσίας και η παροχή συμβουλών για συμφωνίες.

    Ο στόχος είναι να αντιστρέψει μία δεκαετία πενιχρών αποδόσεων και να πληρωθούν περίπου 8 δισεκατομμύρια ευρώ (8,8 δισεκατομμύρια δολάρια) στους μετόχους για αρκετά χρόνια, μια δέσμευση που ο ίδιος επιβεβαίωσε.

    «Έχουμε δεσμευτεί ξεκάθαρα στους μετόχους μας για ένα σχέδιο διανομής κεφαλαίου μέχρι το 2025», είπε ο Sewing. «Παραμένουμε προσηλωμένοι στο σχέδιό μας να επιστρέψουμε τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ στους μετόχους μας, συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων».

    Ο επικεφαλής της Deutsche Bank αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις κατά την υλοποίηση των σχεδίων του. Η έκρηξη των συναλλαγών των τελευταίων ετών έχει κοπάσει, ενώ η ανάκαμψη στη συμβουλευτική και στην αναδοχή συμφωνιών που είχε προβλέψει η τράπεζα εδώ και αρκετό καιρό δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη.

    Αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής, που ήταν η μεγαλύτερη μηχανή κερδών της Deutsche Bank τα τελευταία χρόνια, πρόκειται να μειωθούν.

    Παρά τις προκλήσεις για τις δραστηριότητες από το trading, τα έσοδα για την τράπεζα συνολικά θα πρέπει να είναι υψηλότερα το δεύτερο τρίμηνο, είπε ο Sewing. Επιβεβαίωσε την εκτίμηση για έσοδα 28-29 δισεκατομμυρίων ευρώ στο σύνολο του έτους.

    Investment Banking Profits Are Sputtering | But the Corporate Bank is picking up some of the slack
    Τα κέρδη από την επενδυτική τραπεζική περιορίζονται

    Τα αυξανόμενα επιτόκια, στο μεταξύ, παρέχουν στήριξη καθώς ενισχύουν τα εισοδήματα στις μονάδες της Deutsche Bank που επικεντρώνονται στον δανεισμό σε νοικοκυριά και εταιρείες, με τα έσοδα προ φόρων στο Corporate Banking να προβλέπουν οι αναλυτές ότι θα ξεπεράσουν τα έσοδα της επενδυτικής τράπεζας φέτος.

    Ο Sewing είπε ότι αναμένει τα επιτόκια να κινηθούν υψηλότερα από ό,τι πολλοί άνθρωποι αναμένουν αυτήν τη στιγμή και να παραμείνουν εκεί για περισσότερο, δεδομένου του επίμονου πληθωρισμού

    Η Deutsche Bank παλεύει επίσης με τις πιέσεις κόστους από τις αυξήσεις μισθών και τα υψηλότερα έξοδα ακίνητης περιουσίας, αλλά και από την αύξηση του δικαστικού κόστους.

    Σε απάντηση, ο Sewing παρουσίασε πρόσφατα μια νέα κίνηση μείωσης του κόστους με την περικοπή 800 θέσεων στο back office.

    Διαβάστε ακόμη:

    Deutsche Bank: Γιατί αναβαθμίζει Eurobank και Alpha – Τι συμβαίνει με Εθνική και Πειραιώς

    Deutsche Bank: Έρχεται «κύμα χρεοκοπίας» στις ΗΠΑ – Τι εκτιμούν για την Ευρώπη

    Κίνηση έκπληξη από την Deutsche Bank: Εξαγοράζει την βρετανική επενδυτική τράπεζα Numis



    ΣΧΟΛΙΑ