• Τράπεζες

    Deutsche Bank: Πτώση κερδών κατά 8% στο τρίτο τρίμηνο, στα 1,03 δισ. ευρώ

    • NewsRoom
    Christian Sewing, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank

    Christian Sewing, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank


    Η Deutsche Bank ανακοίνωσε καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου ύψους 1,031 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,06 δισ. δολ.), ξεπερνώντας ελαφρώς τις προσδοκίες των αναλυτών, παρά την πτώση κατά 8% που σημείωσαν σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

    Οι αναλυτές περίμεναν τριμηνιαία καθαρά κέρδη 997 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του LSEG.

    Ήταν το 13ο συνεχόμενο κερδοφόρο τρίμηνο της Deutsche Bank από τότε που ξεκίνησε η μεγάλης κλίμακας αναδιάρθρωσή της, το 2019.

    Το τρίτο τρίμηνο του 2022, η γερμανική τράπεζα είχε εμφανίσει καθαρά κέρδη 1,115 δισεκατομμυρίων ευρώ λόγω των υψηλότερων επιτοκίων και της αυξημένης αστάθειας της αγοράς που ενίσχυσε το trading σταθερού εισοδήματος και νομισμάτων.

    Η Deutsche Bank σημείωσε ισχυρές επιδόσεις στον τομέα του corporate banking – που επωφελείται από το περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων – όπου τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 21% σε ετήσια βάση σε 1,89 δισ. ευρώ.

    Ωστόσο, συνέχισε να βλέπει επιβράδυνση στον επενδυτικό της σκέλος, όπου τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 12% τους πρώτους εννέα μήνες του έτους στα 7,3 δισ. ευρώ.

    Ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank, James von Moltke, δήλωσε στο CNBC ότι η απόδοση της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής είναι «σχεδόν σύμφωνη με την αγορά» σε υποκείμενη βάση.

    Τα συνολικά έσοδα της τράπεζας ανήλθαν σε 7,13 δισ. ευρώ, από 6,92 δισ. το τρίτο τρίμηνο του 2022.

    Η Deutsche Bank σχεδιάζει να επιταχύνει τις πληρωμές προς τους μετόχους.

    «Έχουμε βελτιώσει ουσιαστικά τις προοπτικές του κεφαλαίου μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Christian Sewing. «Αυτό μας δίνει το περιθώριο να επενδύσουμε στην ανάπτυξη της στρατηγικής μας Global Hausbank, να βελτιώσουμε περαιτέρω τις αποδόσεις και να αυξήσουμε και να επιταχύνουμε τις διανομές στους μετόχους μας».

    Σύμφωνα με το Bloomberg, o Sewing επιδιώκει να ενισχύσει τα έσοδα από προμήθειες για να αντισταθμίσει την αναμενόμενη επιβράδυνση των εσόδων από τόκους, καθώς τελειώνει η περίοδος ραγδαίας αύξησης των επιτοκίων που επέτρεψαν στις τράπεζες να χρεώνουν περισσότερα για δάνεια, ενώ πληρώνουν σχετικά λίγα για τις καταθέσεις.

    Διαβάστε ακόμη:

    Deutsche Bank: Γιατί η Alpha Bank θα ωφεληθεί περισσότερο από τις συμφωνίες σε Ελλάδα και Ρουμανία

    Η εκτίναξη κερδών των ευρωπαϊκών τραπεζών επισκιάζεται από τις γεωπολιτικές εντάσεις

    Deutsche Bank: Ποντάρετε σε μετοχές με ορίζοντα το 2024 – Η σύγκρουση Ισραήλ/Παλαιστίνης είναι ο βασικός κίνδυνος



    ΣΧΟΛΙΑ