• Business

    Κίνηση έκπληξη από την Deutsche Bank: Εξαγοράζει την βρετανική επενδυτική τράπεζα Numis

    • Bloomberg
    Christian Sewing, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank

    Christian Sewing, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank


    Η Deutsche Bank συμφώνησε να εξαγοράσει τη Numis, μία από τις πιο γνωστές τράπεζες-μπουτίκ του Ηνωμένου Βασιλείου, κίνηση που που θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει το τοπίο της επενδυτικής τραπεζικής στο Σίτι του Λονδίνου.

    Τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών κατέληξαν σε συμφωνία που αποτιμά τη Numis σε περίπου 512 εκατ. δολάρια (410 εκατ. στερλίνες), με premium 72% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής της την Πέμπτη. Η γερμανική τράπεζα θα πληρώσει 350 πένες για κάθε μετοχή.

    Μετά από μια πολυετή προσπάθεια αναδιάρθρωσης, η Deutsche Bank εκμεταλλεύεται την ύφεση στις συναλλαγές για να πάρει κορυφαίους τραπεζίτες και τώρα προχωρά στην εξαγορά επενδυτικής τράπεζας.

    «Έχουμε αξιολογήσει πώς να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της επιχείρησής μας στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε σε δήλωση την Παρασκευή ο Fabrizio Campelli, ο οποίος επιβλέπει τις εταιρικές και επενδυτικές τραπεζικές δραστηριότητες της Deutsche Bank. «Η συμφωνία αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να επιτύχουμε μεγαλύτερες ευκαιρίες εσόδων από την κοινή πελατειακή μας βάση και να εμβαθύνουμε τη δέσμευσή μας με εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου».

    Seizing on a Slump | The deal premium still values Numis less than it was worth in 2021
    Παρά το premium της συμφωνίας η Numis εξακολουθεί να αποτιμάται λιγότερο από ό,τι άξιζε το 2021

    Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές εξέφρασαν σκεπτικισμό, με τους Kian Abouhossein και Amit Ranjan της JPMorgan Chase & Co. να λένε ότι η συμφωνία «έκπληξη» «χρειάζεται πολλές εξηγήσεις». Οι μετοχές της Deutsche Bank υποχώρησαν έως και 0,9% την Παρασκευή.

    Η συμφωνία έρχεται έπειτα από μια δύσκολη χρονιά για τις εταιρείες του Σίτι του Λονδίνου, με διάφορες βρετανικές χρηματιστηριακές να έχουν πληγεί σκληρά από την απότομη ύφεση στις κεφαλαιαγορές.

    Η συναλλαγή, εάν είναι επιτυχής, σημαίνει ότι η Deutsche Bank θα αποκτήσει 344 υπαλλήλους μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση ενός σχεδίου για περικοπή 800 ανώτερων υπαλλήλων στο πλαίσιο της μείωσης του κόστους της τράπεζας.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, επιδιώκει να ενισχύσει τις συναλλαγές με μεγάλες εταιρείες ως τρόπο ανάπτυξης, τώρα που η κυρίαρχη εμπορική δραστηριότητα σταθερού εισοδήματος αντιμετωπίζει στασιμότητα ή ακόμη και μείωση των εσόδων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Deutsche Bank: Kέρδη 1,15 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο – Ανακοίνωσε περικοπές θέσεων εργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ