• Τράπεζες

    Deutsche Bank: Άλμα 7% για τη μετοχή από αυξημένα μερίσματα και buybacks

    • NewsRoom
    Christian Sewing, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank

    Christian Sewing, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank


    Μικρότερη των προσδοκιών ήταν η πτώση στα κέρδη για την Deutsche Bank,  η οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη τα αποτελέσματά της για το γ’ τρίμηνο.

    Η αναφορά της γερμανικής τράπεζας για αύξηση του ποσού που προορίζεται για επαναγορά ιδίων μετοχών αλλά και πιθανή αύξηση στα μερίσματα, παραπάνω από τα 8 δισ. ευρώ που προέβλεπε μέχρι σήμερα για την περίοδο μέχρι το 2025, οδήγησε στην εκτόξευση της μετοχής της, η οποία έφτασε να κερδίζει έως και 7% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

    Προσδοκίες για αυξημένο μέρισμα

    Ο James von Moltke, οικονομικός διευθυντής της γερμανικής τράπεζας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα υπάρξει αύξηση από τα 8 δισ. ευρώ, αλλά «το τελικό ποσό μένει να φανεί».

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, προανήγγειλε επίσης περικοπές σε θέσεις εργασίας, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τo outlook των εσόδων για την τράπεζα στο τέλος του έτους.

    Τα καθαρά κέρδη της Deutsche που αναλογούν στους μετόχους ήταν 1,031 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 937 εκατ. ευρώ.

    Αν και τα κέρδη μειώθηκαν, η Deutsche κατέγραψε το 13ο συνεχόμενο κερδοφόρο τρίμηνο της, ένα αξιοσημείωτο σερί μετά από χρόνια μεγάλων ζημιών.

    Η μονάδα επενδυτικής τραπεζικής κατέγραψε απώλειες 4% (καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών για 5%), όμως τα έσοδα «κρατήθηκαν» από τις καλύτερες επιδόσεις στις μονάδες που επωφελούνται από τα υψηλά επιτόκια.

    Θετικά σχόλια από αναλυτές

    Οι ανακοινώσεις για buybacks και μερίσματα οδήγησαν σε θετικά σχόλια από τους αναλυτές, με αποτέλεσμα η μετοχή της τράπεζας , η οποία χάνει 4,5% από την αρχή του έτους, να ανακάμψει.

    «Τα αποτελέσματα αυτά καταδεικνύουν ισχυρή και σταθερή δυναμική επιχειρηματικής ανάπτυξης σε συνδυασμό με συνεχή πειθαρχία για το κόστος», δήλωσε Sewing.

    Οι αναλυτές της RBC capital markets χαρακτήρισαν τα κέρδη “μικτά” σε σημείωμά τους προς τους επενδυτές.

    Οι αναλυτές της Mediobanca ανέφεραν  ότι οι μετοχές «θα πρέπει να ανταμειφθούν για πρόσθετη επιστροφή κεφαλαίου».

    Διαβάστε επίσης:

    Euroxx Χρηματιστηριακή: Οι τιμές στόχοι και τα περιθώρια ανόδου των τραπεζικών μετοχών

    Euroxx Χρηματιστηριακή: Οι τιμές στόχοι και τα περιθώρια ανόδου των τραπεζικών μετοχών

    Παγκρήτια Τράπεζα: Αρχές του 2024 ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την Attica Bank



    ΣΧΟΛΙΑ