• Οικονομία

    Deutsche Bank: Έρχεται «κύμα χρεοκοπίας» στις ΗΠΑ – Τι εκτιμούν για την Ευρώπη

    • NewsRoom
    Deutsche Bank

    Deutsche Bank


    Αύξηση του ποσοστού αθέτησης πληρωμών σε ΗΠΑ και ΕΕ αναμένουν οι στρατηγικοί αναλυτές της Deutsche Bank, Jim Reid και Steve Caprio, σύμφωνα με τη νέα ετήσια έκθεση της τράπεζας γύρω από το ζήτημα.

    Το 2023, μέχρι τον Απρίλιο, τα ποσοστά αθέτησης πληρωμής στα αμερικανικά ομόλογα υψηλής απόδοσης είχαν αυξηθεί από το 1,1% στο 2,1% ενώ τα ποσοστά αθέτησης δανείων από το 1,4% στο 3,4%. Το μέσο ποσοστό αθέτησης πληρωμών υψηλής απόδοσης στις ΗΠΑ φτάνει στο 3,6%.  Αντίστοιχα, στην Ευρώπη, το αντίστοιχο ποσοστά χρεοκοπίας αυξήθηκε από το 1,7% στο 2,7%.

    Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η πιο αυστηρή νομισματική πολιτική από FED και ΕΚΤ, σε ένα περιβάλλον αυξημένης μόχλευσης, που βασίζεται στα περιθώρια κέρδους, αναμένεται να οδηγήσει σε ακόμα περαιτέρω αύξηση των αθετήσεων πληρωμής το επόμενο διάστημα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση της Deutsche Bank, μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2024, εκτιμάται πως το ποσοστό αθέτησης πληρωμών υψηλής απόδοσης των ΗΠΑ θα κορυφωθεί στο 9% και το ποσοστό αθέτησης δανείων θα φτάσει το 11,3%. Το ευρωπαϊκό αντίστοιχο ποσοστό εκτιμάται ότι θα αυξηθεί επίσης, αλλά λιγότερο απότομα, στο 5,8%.

    Διαβάστε επίσης

    Austriacard: Αύξηση κεφαλαίου 18,1 εκατ. ευρώ και δωρεάν μετοχές

    Profile: Συνεργασία με Amazon Web Services στην ψηφιακή τραπεζική

    Ιταλία: Στο 0,6% η ανάπτυξη το α’ τρίμηνο

    ──────────────────

    Εκλογές 2023 – Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ