• Business

    Δεν θα καταργηθούν οι προσφορές 1+1 στα σούπερ μάρκετ

    • NewsRoom
    Καλάθι του νοικοκυριού - Σούπερ μάρκετ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να καταργήσει τις προσφορές «1+1» στα σούπερ μάρκετ, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Ερωτηθείς σχετικώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση προτίθεται να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης, αλλά και ότι προτίθεται να καταργήσει τις προσφορές 1+1 στα ράφια των σούπερ μάρκετ διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι οι έλεγχοι στην αγορά θα συνεχιστούν.

    Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κώστας Σκρέκας δήλωσε τις προηγούμενες μέρες ότι εξετάζεται από την κυβέρνηση το σύστημα every day low price που υλοποιείται ήδη στο εξωτερικό και το φρένο στις προσφορές προϊόντων «1+1» στα σούπερ μάρκετ.

    Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Σκρέκας είπε ότι «παρατηρείται τα προϊόντα προσφορών είτε κατά μόνας είτε 1+1 να είναι για μία περίοδο μίας εβδομάδας. Αυτή η πρακτική των σούπερ μάρκετ έχει ως αποτέλεσμα ένας πολίτης να στοκάρει με προϊόντα.

    Αντί να πάρει ένα σαμπουάν που χρειάζεται, αναγκάζεται να πάρει 1+1 για να το πάρει σε προσφορά ενώ χρειάζεται μόνο ένα. Τελικά αυτό δεν βοηθάει στο να έχουμε μία σταθερά χαμηλή τιμή στα προϊόντα».

    Ο υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε ότι «εμείς θέλουμε ένα μεγάλο ποσοστό από αυτές τις προωθητικές εκπτώσεις να περάσουν στη μόνιμη τιμή του, όχι στην προσφορά. Αντί να έχει μία προωθητική ενέργεια 1+1 για μία βδομάδα τον μήνα και να πετύχει μόνο εκείνη τη βδομάδα να το πάρει σε προσφορά ο καταναλωτής, να υπάρχει μία μόνιμα χαμηλή τιμή στα προϊόντα. Αυτό λέγεται every day low price στο εξωτερικό και θέλουμε να το εφαρμόσουμε στην Ελλάδα, μέσω μίας νέα μεταρρύθμισης που θα έρθει από το υπουργείο Ανάπτυξης».

    Ο κ. Σκρέκας είπε ότι η εν λόγω ρύθμιση θα εφαρμοστεί το πρώτο τρίμηνο του 2024 με στόχο να μπει ένα φρένο «στις εκατοντάδες προωθητικές εκπτώσεις στα σούπερ μάρκετ που έχουν ως αποτέλεσμα να μπερδεύουν τον καταναλωτή», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Κωστής Χατζηδάκης: Στα 19,5 δισ. τα έσοδα από τον τουρισμό – Στα 21 δισ. το 2024

    «Κούρεμα» στα τεκμήρια διαβίωσης έως και 30% – Όλα τα σενάρια για ακίνητα και εισοδήματα

    Ποιοι θα λάβουν το έκτακτο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Αναλυτικά τα ποσά



    ΣΧΟΛΙΑ