ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Έσοδα άνω των 19 δισεκατομμυρίων φέρνει στα κρατικά ταμεία ο τουρισμός φέτος, με τον πήχη να ανεβαίνει ψηλότερα για το 2024», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.
«Ο τουρισμός μάς βοήθησε να έχουμε υπεραπόδοση στα έσοδα, αλλά μας βοηθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης και οι αυξήσεις των μισθών.
Φέτος είχαμε αύξηση περίπου 10% σε σχέση με το 2022, φτάσαμε σε έσοδα από 17,7 δισ. σε 19,5 δισ. και η πρόβλεψη για του χρόνου είναι ότι θα πάμε στα 21 δισ. ευρώ», είπε ο κ. Χατζηδάκης στο συνέδριο «Greece Talks, ο Ρόλος του Τουρισμού στο Μέλλον της Ελλάδας», που διοργανώνει το Πρώτο Θέμα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
«Ο στόχος είναι να έχουμε ένα ανταγωνιστικό προϊόν και να υπάρχει καλή σχέση ποιότητας και τιμής. Η αλήθεια είναι ότι έχει αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν – όχι όσο θα θέλαμε – αλλά, για παράδειγμα δεν υπάρχει το παλιό αεροδρόμιο, υπάρχει το σύγχρονο αεροδρόμιο της Αθήνας, όπως δεν υπάρχουν κι όλα τα παραπήγματα που λειτουργούσαν ως αεροδρόμια στις περιφερειακές πόλεις, έχουμε καλό οδικό δίκτυο και γίνεται προσπάθεια αναβάθμισης των επικοινωνιών με το 5G», συμπλήρωσε.
Ο υπουργός είπε ότι μετά την Καλαμάτα, θα τρέξει η ιδιωτικοποίηση των υπόλοιπων περιφερειακών αεροδρομίων. «Επιμένω προσωπικά στην ανάγκη να έχουμε ένα μοντέλο βιώσιμου προορισμού και στον περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης, εκεί πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και αποτελεσματικοί».
Αποκάλυψε επίσης πως ο ΦΠΑ θα παραμείνει μειωμένος στο 13% για τις υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων και και των αποσκευών τους.
Διαβάστε επίσης:
Cisco: Αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις ετήσιων εσόδων-κερδών
Μητσοτάκης: Εξαιρετικά ανθεκτικός ο τουρισμός – Το Ελληνικό μία βιτρίνα της νέας Ελλάδας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέα προειδοποίηση Γκεοργκίεβα: Το χειρότερο σενάριο για την παγκόσμια οικονομία, πετρέλαιο στα 125 δολάρια και πόλεμος μέχρι το 2027
- 100 Χρόνια Κολλέγιο Αθηνών: Η ιστορική επέτειος, το «στοίχημα» της Τεχνητής Νοημοσύνης και η επιστροφή του οικοτροφείου
- Πιερρακάκης από Eurogroup: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ακόμα και για τα πιο ακραία σενάρια
- Πυροβολισμοί στον Λευκό Οίκο: Ανησυχία μετά το νέο περιστατικό λίγες μέρες μετά τον Κόουλ Άλεν – Στο νοσοκομείο ο άνδρας που άνοιξε πυρ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.