• Business

    ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ποιες είναι οι 8 εταιρείες που διεκδικούν την κατασκευή του φ/β στη Μεγαλόπολη


    Για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, ισχύος 50MW, υπέβαλαν χθες τις προσφορές τους, στον διαγωνισμό της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, οι Τέρνα, ΑΚΤΩΡ,ΑVAX, METKA, Intrakat, Voltalia Greece, Dongfang Electric International Corporation και Sunel & Shanghai Electric.

    Πρόκειται για δύο φωτοβολταϊκά πάρκα, το πρώτο ισχύος 39MW και το δεύτερο ισχύος 11MW, που θα κατασκευαστούν σε οικόπεδα όπου στο παρελθόν υπήρχαν λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ.

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Στάσσης, αναφέρθηκε και χθες στον στόχο να ξεπεράσουν οι ΑΠΕ στη ΔΕΗ την ισχύ του 1GW μέχρι το 2023 μέσα από μία δεξαμενή έργων συνολικής ισχύος περίπου 6GW. Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων στην Πτολεμαΐδα ισχύος 30MW και βρίσκεται στην επιλογή του αναδόχου για την κατασκευή και του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου των 200M. Αντίστοιχα, στη Μεγαλόπολη είναι θα επιλέξει και τον ανάδοχο για την κατασκευή 50MW φωτοβολταϊκών.

    Στόχος της ΔΕΗ είναι μέχρι τα τέλη του 2023 η ΔΕΗ Ανανεώσιμες  να έχει αναπτύξει έργα συνολικής ισχύος άνω του 1,5GW.

    Χθες, εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ.ΑΝ κ. Κωνσταντίνος Μαύρος επανέλαβε ότι εντός του 2020 η ισχύς της εταιρείας σε ΑΠΕ θα υπερβεί τα 200 MW, προσθέτοντας ότι το α΄εξάμηνο του 2021 θα έχει ξεπεράσει τα 250 MW. Για την επόμενη διετία, αναφέρθηκε ότι ο στόχος των 500 MW παραμένει απόλυτα ρεαλιστικός παρά τις  καθυστερήσεις που μπορεί να προκαλεί η πανδημία.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ