• Business

    Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ): Θα επενδύσουμε σε σημαντικά έργα ΑΠΕ- Πρέπει να μπουν στο target model

    ΔΕΗ

    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος ΔΕΗ


    “Έφτασε η ώρα να γίνουν επενδύσεις σε σημαντικά έργα ΑΠΕ”, σημείωσε μιλώντας σε Συνέδριο για τις ΑΠΕ και την Αποθήκευση Ενέργειας, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης.

    Όπως είπε στόχος της ΔΕΗ είναι να έχει πάνω από 1 GW από ΑΠΕ μέχρι το 2023. Όπως εξήγησε το Green Deal για τη ΔΕΗ σημαίνει απολιγνιτοποίηση και επενδύσεις σε ΑΠΕ, οι οποίες πλέον μπαίνουν στο επίκεντρο της στρατηγικής της ΔΕΗ.

    Όπως εξήγησε, η παραγωγή ενέργειας από αιολικά και φωτοβολταϊκά είναι η πιο φθηνή μορφή ενέργειας και είναι ανταγωνιστική επένδυση. “Πλέον έχει έρθει η ώρα οι ΑΠΕ να μπουν στο target model, ώστε να δώσουν ώθηση για ανταγωνιστικές τιμές ενέργειας. Τώρα υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία και το κατάλληλο περιβάλλον για να συμβεί αυτό και αν δούμε να μειώνεται η χονδρεμπορική τιμή ενέργειας και το ενεργειακό κόστος στην Ελλάδα” είπε χαρακτηριστικά.

    Σχετικά με τη συζήτηση για μεταβατική περίοδο για την ένταξη στο target model, σημείωσε ότι το όποιο μεταβατικό διάστημα θα πρέπει να είναι σχετικά μικρό.

    “Αν μπουν στην αγορά 2-3 GW ΑΠΕ εκτός target model θα καθυστερήσουμε τη μείωση της τιμής της ενέργειας. Η ουσία της μετάβασης είναι η ψηφιοποίηση, απανθρακοποίηση και αποκεντρωμένη παραγωγή”, είπε.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ