• Business

    Damco Energy-Xian Electric: Θετική αξιολόγηση από τον ΑΔΜΗΕ για τον υποσταθμό Σαντορίνης

    Χρήστος Κοπελούζος


    H τεχνική προσφορά της κοινοπραξίας των Damco Energy (Όμιλος Κοπελούζου) και Xian Electric Engineering, αξιολογήθηκε θετικά στον διαγωνισμό του ΑΔΜΗΕ για τον υποσταθμό στη Σαντορίνη, ως τυπικά και τεχνικά αποδέκτη.

    Σε 10 ημέρες, θα υποβάλει η κοινοπραξία και  την οικονομική της προσφορά.

    Στην ολοκλήρωση των τεχνικών αξιολογήσεων αναφέρθηκε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, από το βήμα του 4ου Invest GR Forum. Όπως πρόσθεσε ο κ. Μανουσάκης, μετά τη δημοπράτηση των έργων που θα εντάξουν στο ηπειρωτικό δίκτυο » τη Σαντορίνη, θα ακολουθήσουν οι προκηρύξεις για τις διασυνδέσεις της Μήλου, της Φολέγανδρου και της Σερίφου, που επίσης περιλαμβάνονται στη Δ΄ φάση των Κυκλάδων.

    Η διασύνδεση της Σαντορίνης θα ποντισθεί ένα υποβρύχιο τριπολικό καλώδιο 150kV, μήκους 100 χιλιομέτρων, το οποίο θα εξασφαλίζει την ηλεκτρική «επικοινωνία» του νησιού με τη Νάξο, μέσω της οποίας η Σαντορίνη θα ενταχθεί στο ηπειρωτικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η διασύνδεση θα ηλεκτριστεί το 2023, ενώ οι διασυνδέσεις της Μήλου, της Φολέγανδρου και της Σερίφου, θα ολοκληρωθούν ένα χρόνο αργότερα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ