• Business

    ΔΑΑ: Νέα άνοδος για τη μετοχή, πάνω από 1,65% στα 9,3 ευρώ

    • NewsRoom
    Γιάννης Παράσχης

    Γιάννης Παράσχης


    Συνεχίζει την ανοδική πορεία της η μετοχή του ΔΑΑ καθώς και τη δεύτερη ημέρα διαπραγμάτευσης οι αγοραστές είναι πολλοί. Συγκεκριμένα λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης η μετοχή σημείωνε άνοδο 1,65% στα 9,31 ευρώ. Υψηλός ξανά ο τζίρος για τη μετοχή, πάνω από 2 εκατ. ευρώ την πρώτη μισή ώρα.

    Ο γενικός δείκτης κινείται ξανά στα επίπεδα των 1.400 μονάδων.

    Χθες στο Χρηματιστήριο σημειώθηκαν συναλλαγές άνω από 231 εκατ. ευρώ σε μία εμβληματική για την αγορά μέρα: Με την εισαγωγή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) στο Χρηματιστήριο, την πρώτη δημόσια εγγραφή αποεπένδυσης του Δημοσίου από εταιρεία μετά από 18 χρόνια, όπως είπε άλλωστε ο επικεφαλής της ΕΧΑΕ κ. Γιάννος Κοντόπουλος κατά την τελετή εισαγωγής της νέας εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

    Η τιμή της μετοχής του ΔΑΑ σημείωνε ενδοσυνδριακά άνοδο έως και 15% αλλά έκλεισε τελικά στο 11,7% και στα 9,16 ευρώ.

    Πέρα από το ΔΑΑ και τα 90 εκατ. ευρώ συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στην μετοχή, δεν θα πρέπει να αγνοηθούν το προηγούμενο διάστημα οι ανεβασμένες συναλλαγές στις τράπεζες, όπου στην Alpha κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις διακινήθηκαν περισσότερα από 50 εκατ. κομμάτια ή τα 26,2 εκατ. κομμάτια με 40 εκατ. ευρώ συναλλαγές στην Eurobank, δείχνουν εμπράκτως της μαζική εισροή των ξένων στην αγορά.

    Ακόμα και χθες που η ΔΕΗ υποχώρησε στα επίπεδα των 11,55 ευρώ, ξένοι ήταν οι αγοραστές που απορρόφησαν την προσφορά που προέκυψε από τους «ανήσυχους» επενδυτές για μια παλιά ιστορία της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΗ στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, που όμως, χρεώνεται η Επιχείρηση.

     Διαβάστε επίσης:

    Οι ξένοι «σκουπίζουν» την προσφορά σε ΔΑΑ, ΔΕΗ, Eurobank, Αlpha, roadshow της Ιντραλότ στο Λονδίνο και η σειρά της Πειραιώς



    ΣΧΟΛΙΑ