• Business

    Δ. Κρις (Βεργίνα) στο mononews.gr για την απόφαση του Ολλανδικού δικαστηρίου: «Δεν αθωώθηκε κανείς – Τώρα ξεκινάει η δίκη για την Heineken»


    Μια εντελώς διαφορετική ερμηνεία της χθεσινής απόφασης του ολλανδικού δικαστηρίου στην υπόθεση της Αθηναϊκής δίνει ο επικεφαλής της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια. Ο κ. Δημήτρης Κρις, μιλώντας αποκλειστικά στο mononews.gr λίγες ώρες μετά την απόφαση του Δικαστηρίου του Άμστερνταμ επισημαίνει πως η απόρριψη της αίτησης αφορούσε αποκλειστικά και μόνο την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, και όχι τον όμιλο Heineken, οι ευθύνες του οποίου θα εξετασθούν. Αυτός, όπως λέει, ήταν εξ’ αρχής και ο βασικός στόχος της προσφυγής στην ολλανδική δικαιοσύνη. «Τώρα ξεκινάει η δίκη. Η Heineken θα πρέπει να απαντήσει στην αγωγή που καταθέσαμε», σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Κρις απορρίπτει επίσης τους ισχυρισμούς κύκλων της Αθηναϊκής πως το σκεπτικό του ολλανδικού δικαστηρίου προεξοφλεί την δικαίωση της Heineken και πως θα την απαλλάξει από την υποχρέωση να καταβάλλει αποζημίωση για τις αθέμιτες πρακτικές που εφάρμοζε επί πολλά χρόνια στην Ελλάδα. «Δεν αθωώθηκε κανείς… το δικαστήριο απεφάνθη επί της δικαιοδοσίας και μόνο, δεν έκρινε την ουσία της υπόθεσης», υπογραμμίζει με έμφαση.

    Ο ίδιος, τέλος, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατατεθεί έφεση εναντίον της απόφασης του ολλανδικού δικαστηρίου στο σκέλος που αφορά την Αθηναϊκή, τονίζοντας πως κάτι που εξετάζεται από κοινού με τους δικηγόρους. Δεν αποκλείει ωστόσο την πιθανότητα να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα αυτό, ακόμη και μέσα στην μέρα. Να σημειωθεί πως ο κ. Κρις ανέλαβε μαζί με τον Χρήστο Δημτσούδη τα ηνία της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης μετά την αποχώρηση του ιδρυτή και βασικού μετόχου της εταιρείας, Δημήτρη Πολιτόπουλου το περασμένο καλοκαίρι.

    Υπενθυμίζεται ότι η Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης κατέθεσε αγωγή στα ολλανδικά δικαστήρια εναντίον της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και της μητρική της εταιρείας, τον όμιλο Heineken, ζητώντας αποζημίωση 100 εκατ. ευρώ. Η κίνηση αυτή ήρθε μετά το πρόστιμο-μαμούθ ύψους 31,4 εκατ. ευρώ που επέβαλλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού τον Δεκέμβριο του 2015 στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία για κατάχρηση δεσπόζουσας θέση και υιοθέτηση αθέμιτων πρακτικών για πάνω από 15 χρόνια, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να εμποδίζεται η ανάπτυξη των υπόλοιπων ζυθοποιών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπόθεση Αθηναϊκής Ζυθοποιίας: Ολλανδικό δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της “Βεργίνας”

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης: Δεν παραιτήθηκα για την υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάρτι στη Wall Street καθώς το πετρέλαιο ξεπέρασε τα 71 δολάρια το βαρέλι



    ΣΧΟΛΙΑ