• Business

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης: Δεν παραιτήθηκα για την υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής


    «Δεν παραιτήθηκα για την υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής». Τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να παραιτείται για το ναυάγιο της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στην κοινοπραξία ΕΧΙΝ Κάλαμος επιχείρησε να βάλει χθες ο πρώην CEO της Εθνικής Τράπεζας κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης στη συνάντηση που είχε με τους γενικούς διευθυντές της τράπεζας.

    Και τους κάλεσε να στηρίξουν στο έργο του τον προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο κ. Παύλο Μυλωνά, με τον οποίο όπως γνωρίζουν τα στελέχη της ΕΤΕ διατηρούσε καλές σχέσεις, όπως και με τα μέλη του ΔΣ, πλην εξαιρέσεων. «Ξέρετε τις σχέσεις μας στο ΔΣ» ανέφερε ο κ. Φραγκιαδάκης στη συνάντηση.

    «Δεν χρειάζονται μελοδραματισμοί», φέρεται να είπε ο κ. Φραγκιαδάκης στα στελέχη και συμπλήρωσε, σημασία έχει να προχωρήσει στο έργο της η Εθνική.

    Ομως, όλα δείχνουν ότι θα πάρει αρκετούς μήνες η ανάδειξη CEO στην ιστορικότερη ελληνική τράπεζα.

    Οι αποφάσεις για τον τρόπο της διαδοχής δεν έχουν ληφθεί ακόμα. Αυτό θα γίνει μετά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΤΕ.

    Ηδη κυκλοφορούν νέα σενάρια για τουλάχιστον δύο υψηλόβαθμα στελέχη, με κομβικές θέσεις σε δύο συστημικές τράπεζες, τα ονόματα των οποίων ακούγονται ότι θα ήταν κατάλληλα για να αναλάβουν CEO στην Εθνική.

    Τα στελέχη αυτά διαθέτουν το fit & proper ωστόσο είναι αμφίβολο αν θα δεχθούν να αναλάβουν το τιμόνι της Εθνικής.

    Αν πάλι βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο, τότε θα προταθεί στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στο τέλος Ιουνίου. Η εκδοχή αυτή θεωρείται μάλλον απίθανη.

    Το πιθανότερο είναι μετά την τακτική ΓΣ να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος τραπεζίτης. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστούν αρκετοί μήνες.

    Εκτός και αν η προσωρινή εκτέλεση των καθηκόντων του CEO από τον κ. Παύλο Μυλωνά, με τις ευλογίες του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καταλήξει σε μονιμότητα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΧΣ για Φραγκιαδάκη: Παρακολουθεί στενά και σέβεται τις αποφάσεις του ΔΣ της Τραπέζης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλο το παρασκήνιο της παραίτησης Φραγκιαδάκη από την Εθνική Τράπεζα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μαξίμου: Δεν είχαμε καμία εμπλοκή στην παραίτηση Φραγκιαδάκη



    ΣΧΟΛΙΑ