• Business

    Υπόθεση Αθηναϊκής Ζυθοποιίας: Ολλανδικό δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της “Βεργίνας”

    Ο Αλέξανδρος Δανιηλίδης, CEO της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας


    Την αγωγή της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης κατά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας απέρριψε το Δικαστήριο του Άμστερνταμ, κρίνοντας ότι δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο επισημαίνει ότι το Ολλανδικό Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή γιατί η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης δεν προσκόμισε επαρκείς αποδείξεις για το αίτημά της και πως δεν κατάφερε να υποστηρίξει επαρκώς την εμπλοκή της Heineken NV στην υποτιθέμενη παράβαση του δικαίου ανταγωνισμού στην Ελλάδα.

    Η Αθηναϊκή σημειώνει ακόμη ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική και την Ολλανδική Δικαιοσύνη και πιστεύει ότι οι θέσεις της θα δικαιωθούν πλήρως. Το Ολλανδικό Δικαστήριο πάντως αποδέχεται την δικαιοδοσία του έναντι της Heineken NV.

    Υπενθυμίζεται ότι η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκη κατέθεσε αγωγή στα ολλανδικά δικαστήρια κατά της Heineken, μητρικής εταιρείας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, ζητώντας αποζημίωση ύψους 100 εκατ. ευρώ.

    Η κίνηση αυτή ήρθε σε συνέχεια της απόφασης που εξέδωσε η Ελληνική Επιτροπής Ανταγωνισμού το 2016, με βάση την οποία επέβαλε πρόστιμο ύψους 31,4 εκατ. ευρώ στην Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της. Είναι το υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί σε μία μόνο εταιρεία στην Ελλάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μαίνεται ο «πόλεμος» Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η «μάχη του Άμστερνταμ»: Τι απαντά η Αθηναϊκή Ζυθοποιία για την αγωγή της Ζυθοποιίας Μακεδονίας-Θράκης

     



    ΣΧΟΛΙΑ