• Business

    Creta Farms: Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση για αλλαγή διοίκησης – Τι πρότειναν οι βασικοί μέτοχοι

    Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Πρώην μέτοχοι Creta Farms


    Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση του αιτήματος των τραπεζών για αλλαγή διοίκησης στην Creta Farms. Αν και οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν η απόφαση να δημοσιεύεται εντός της ημέρας, νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κρίσιμη απόφαση αναμένεται αύριο ή το αργότερο μέχρι την Παρασκευή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες ανέπτυξαν τους λόγους που θα πρέπει να τοποθετηθεί προσωρινή διοίκηση στην κρητική αλλαντοβιομηχανία ενώ παράσταση έκαναν και οι εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι υπογράμμισαν την επιτακτική ανάγκη να «τρέξει» ταχύτατα η διαδικασία εξεύρεσης νέου στρατηγικού επενδυτή που θα αναλάβει την ευθύνη της ανασυγκρότησης.

    Οι εργαζόμενοι επεσήμαναν ακόμη ότι το πρωτεύον είναι να υπάρξει άμεσα ορισμός νέας διοίκησης, η οποία θα επιλύσει που έχουν δημιουργηθεί με την προμήθεια των πρώτων υλών και της μισθοδοσίας.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το παρόν έδωσαν και οι δυο βασικοί μέτοχοι της Creta Farms, τα αδέλφια Δομαζάκη, οι οποίοι ζήτησαν να συμμετέχουν και οι ίδιοι στη νέα διοίκηση που πρότειναν να απαρτίζεται από 7μέλη. Ένα αίτημα που κατέθεσε ο Μάνος Δομαζάκις και στη συνέχεια ακολούθησε και ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, και λέγεται πως εξέπληξε την δικαστική αίθουσα, με δεδομένες τις ευθύνες που φέρουν για την δραματική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία.

    Εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρουν ότι τα πράγματα πλέον είναι οριακά ενώ τονίζουν πως είναι θέμα ημερών να διακοπεί οριστικά η παραγωγική διαδικασία, και να εξαλειφθούν και οι τελευταίοι κωδικοί από τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Να σημειωθεί πως τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν αποχωρήσει αρκετοί εργαζόμενοι, οι οποίοι πλέον ανέρχονται σε περίπου 690.



    ΣΧΟΛΙΑ