• Business

    Creta Farms: Η αγωνία για τις θέσεις εργασίας, η πρόταση για εθελουσία και η επιστροφή στα ράφια


    Με τη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή να έχει εισέλθει στην τελική ευθεία, οι εργαζόμενοι εκφράζουν φόβους για το μέλλον των θέσεων εργασίας στην CretaFarms.

    Τα τελευταία 24ώρα μάλιστα υπάρχει έντονη ανησυχία λόγω των πληροφοριών που κυκλοφόρησαν ότι δρομολογούνται μαζικές απολύσεις ενόψει της μεταβίβασης στο νέο ιδιοκτήτη. Να σημειωθεί πως στην εταιρεία απασχολούνται σήμερα περίπου 650 άτομα καθώς από τη στιγμή που άρχισε η κατρακύλα μέχρι και σήμερα έχουν αποχωρήσει περίπου 170 άτομα. Η τύχη των θέσεως εργασίας αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στην τριμερή συνάντηση που σύμφωνα με πληροφορίες έχει ορισθεί για τις 28 Νοεμβρίου ανάμεσα σε εκπροσώπους των εργαζόμενων, την εταιρεία και το υπουργείο Εργασίας.

    Πηγές των εργαζόμενων που μίλησαν στο mononews.gr επισημαίνουν πως πρώτος στόχος είναι να μεταφερθούν στη νέα εταιρεία που θα προκύψει, με όλα τους τα δικαιώματα. Κάτι που θεωρούν νομικά εφικτό καθώς υπάρχει προηγούμενο (περίπτωση Μαρινόπουλου). Οι εργαζόμενοι πάντως έχουν προτείνει την εκπόνηση προγράμματος εθελουσίας εξόδου, ως ένα επιπλέον κίνητρο, στην περίπτωση που η μείωση του προσωπικού είναι μονόδρομος.

    Οι ίδιοι δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για την απόφαση του Θ. Δουζόγλου να αποσυρθεί από την διεκδίκηση της εταιρείας. Όπως λένε, ο ομογενής επιχειρηματίας είχε δώσει την εντύπωση κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας ότι ενδιαφέρεται σφόδρα για την επιχείρηση και πως ήταν έτοιμος να υποβάλλει μια αρκετά δυνατή προσφορά. Προσδοκίες που διαψεύσθηκαν, καθώς δεσμευτική προσφορά υπέβαλαν η Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου και οι Ρώσοι της Lime Capital, οι οποίοι ελέγχουν και την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη.

    Η μάχη ανάμεσα στους δυο υποψήφιους προμηνύεται σκληρή, αν και πληροφορίες αναφέρουν πως η προσφορά που κατέθεσε η ImpalaInvestυπερέχει ελαφρώς στα σημεία. Βέβαια, αυτό σε καμία περίπτωση δεν προδικάζει το τελικό αποτέλεσμα καθώς θα υπάρξει δεύτερο γύρος, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν νέα βελτιωμένη προσφορά. Το ενδιαφέρον της αγοράς -και όχι μόνο- για την κατάληξη της υπόθεσης είναι μεγάλο καθώς η εταιρεία των αδελφών Δομαζάκη αποτελούσε μέχρι πρότινος ισχυρό μέγεθος και ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο των αλλαντικών, διαθέτοντας ένα ευρύ δίκτυο πελατών και προμηθευτών.

    Στο μεταξύ, θέμα ημερών θεωρείται η εκταμίευση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης ύψους 4 εκατ. ευρώ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες απομένουν να διευθετηθούν μόνο κάποια τυπικά θέματα. Η χρηματοδότηση θα ανοίξει τον δρόμο για την άμεση επιστροφή των προϊόντων της εταιρείας, στα ράφια των σούπερ μάρκετ.



    ΣΧΟΛΙΑ