• Business

    Credit Suisse: Προσλαμβάνει 20 τράπεζες για την αύξηση κεφαλαίου των 4 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Ulrich Koerner, CEO Credit Suisse

    Ulrich Koerner, CEO Credit Suisse


    Η Credit Suisse προσέλαβε περίπου 20 τράπεζες που θα τη βοηθήσουν να συγκεντρώσει τα κεφάλαια που χρειάζεται για να χρηματοδοτήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα.

    Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε το συνδικάτο τη Δευτέρα. Είχε ήδη επιλέξει τη Morgan Stanley, τη Royal Bank of Canada, την Deutsche Bank AG και τη Societe Generale ως επικεφαλής του σχήματος.

    Η Credit Suisse επιδιώκει να συγκεντρώσει 4 δισεκατομμύρια φράγκα (4 δισ. δολάρια) και η Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας έχει ήδη δεσμευτεί για περίπου το ένα τρίτο της προσφοράς, εξέλιξη που θα την καταστήσει τον μεγαλύτερο μέτοχο της τράπεζας.

    Η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη, η οποία σήμερα έχει περίπου την ίδια κεφαλαιοποίηση με την πολύ μικρότερη ανταγωνίστρια της Julius Baer Group, θα μειώσει το εργατικό δυναμικό κατά 17% και θα διαχωρίσει τη μονάδα της επενδυτικής τραπεζικής.

    Ο νέος Οικονομικός Διευθυντής της Credit Suisse, Dixit Joshi, πραγματοποίησε συνάντηση με μια ομάδα τραπεζιτών της FIG και της ECM το βράδυ της Παρασκευής, ανέφερε το Bloomberg την Κυριακή. Εκτός από τις κορυφαίες τράπεζες — Morgan Stanley, Royal Bank of Canada, Deutsche Bank AG και Societe Generale SA — η Credit Suisse προσκάλεσε έναν ακόμη μακρύ κατάλογο τραπεζών για να βοηθήσει στην αγορά των νέων μετοχών.

    Στο συνδικάτο που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα περιλαμβάνονται οι Goldman Sachs, Citigroup, Wells Fargo & Co, BNP Paribas, Credit Agricole, Barclays, Banco Santander, ABN Amro Bank NV μαζί με τη γαλλο-γερμανική τράπεζα Oddo, ING Groep NV και Commerzbank, Mediobanca, Intesa Sanpaolo και Bank of America.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Ulrich Koerner και ο Πρόεδρος της Axel Lehmann έχουν στόχο να βάλουν τέλος στα σκάνδαλα και τα διαχειριστικά λάθη των τελευταίων ετών.

    «Η νέα Credit Suisse θα είναι σίγουρα κερδοφόρα από το 2024 και μετά», δήλωσε ο Koerner σε συνέντευξή του στην Francine Lacqua του Bloomberg Television.

    Διαβάστε ακόμη:

    Credit Suisse: Αύξηση κεφαλαίου 4,1 δισ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση της αναδιάρθρωσης

    Christian Meissner: Ποιος είναι ο έμπειρος τραπεζίτης που εγκαταλείπει την Credit Suisse



    ΣΧΟΛΙΑ