• Business

    Credit Suisse: Αύξηση κεφαλαίου 4,1 δισ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση της αναδιάρθρωσης

    • Bloomberg
    Ulrich Koerner, CEO Credit Suisse

    Ulrich Koerner, CEO Credit Suisse


    Το σχέδιο της αναδιάρθρωσης της Credit Suisse που περιλαμβάνει αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. δολαρίων, χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας και αποκοπή της επενδυτικής τράπεζας αποκάλυψε η διοίκηση της.

    Η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη σχεδιάζει να συγκεντρώσει 4 δισεκατομμύρια φράγκα (4,1 δισεκατομμύρια δολάρια) μέσω δύο αυξήσεων κεφαλαίου. Το σχέδιο περιλαμβάνει έκδοση δικαιωμάτων και πώληση μετοχών σε επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Eθνικής Τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της.

    Το Bloomberg αναφέρει ότι η αύξηση κεφαλαίου μπορεί να εγκαταστήσει την Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας, που υποστηρίζεται από το βασικό κρατικό επενδυτικό ταμείο της χώρας, ως έναν από τους κορυφαίους μετόχους της Credit Suisse, με μερίδιο έως και 9,9%.

    Ταυτόχρονα, θα προχωρήσει σε πλήρη ανασυγκρότηση του επενδυτικού βραχίονα, διαχωρίζοντας το τμήμα συμβουλευτικής από το τμήμα των κεφαλαιαγορών, καθώς και πουλώντας την πλειονότητα των μετοχών στο Apollo Global Management και στην Pimco.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Ulrich Koerner και ο Πρόεδρος της Axel Lehmann έχουν στόχο να βάλουν τέλος στα σκάνδαλα και τα διαχειριστικά λάθη των τελευταίων ετών.

    «Η νέα Credit Suisse θα είναι σίγουρα κερδοφόρα από το 2024 και μετά», δήλωσε ο Koerner σε συνέντευξή του στην Francine Lacqua του Bloomberg Television.

    Η μετοχή της τράπεζας σημείωσε βουτιά έως και 16% στη Ζυρίχη.

    Ζημιές μαμούθ

    Στο τρίτο τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο η τράπεζα κατέγραψε καθαρή ζημιά 4,03 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (4,08 δισεκατομμύρια δολάρια), συμπεριλαμβανομένης της απομείωσης 3,7 δισ. φράγκων από αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις που σχετίζονται με την αναδιάρθρωση της.

    Η επενδυτική τράπεζα θα προχωρήσει σε ριζική αναδιάρθρωση τα επόμενα τρία χρόνια, ανέφερε η Credit Suisse, αφού παρουσίασε προ φόρων ζημιά 666 εκατομμυρίων φράγκων. Η βασική μονάδα διαχείρισης περιουσίας σημείωσε καθαρές εκροές 12,9 δισεκατομμυρίων φράγκων εν μέσω αβεβαιότητας που συνδέεται με την αναδιάρθρωση του ομίλου.

    Η Credit Suisse προειδοποίησε επίσης ότι πιθανότατα θα σημειώσει επιπλέον απώλειες το τέταρτο τρίμηνο λόγω του κόστους που σχετίζεται με τον μετασχηματισμό της.

    Διαβάστε ακόμη:

    Νίκη για την Credit Suisse: Απαλλάχθηκε για το καρτέλ στην αγορά συναλλάγματος

    Christian Meissner: Ποιος είναι ο έμπειρος τραπεζίτης που εγκαταλείπει την Credit Suisse



    ΣΧΟΛΙΑ