• Business

    Cosmote History: Το προσωπικό (και πετυχημένο) στοίχημα του Μιχάλη Τσαμάζ

    ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μιχάλης Τσαμάζ

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μιχάλης Τσαμάζ


    Αποτέλεσε προσωπικό στοίχημα του προέδρου και διευθύνοντος του ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, και σήμερα θεωρείται πετυχημένη πρωτοβουλία. Ο λόγος για το COSMOTE HISTORY, το κανάλι που έχει κερδίσει την προτίμηση των συνδρομητών της Cosmote TV (δημοφιλέστερο στην κατηγορία του) ενώ συμβάλλει στην ανάδειξη του ιστορικού και πολιτισμικού πλούτου της χώρας.

    Όπως σημείωσε ο κ. Τσαμάζ, κατά την παρουσίαση του νέου προγράμματος που θα φιλοξενήσει το COSMOTE HISTORY, «το κανάλι αυτό ξεκίνησε το 2013, χρονιά δύσκολη για τη χώρα, ως ένα όραμα να προβάλουμε μια άλλη Ελλάδα, αντίδοτο στην απαισιοδοξία, να μας θυμίζει από που ερχόμαστε και πόσα είμαστε ικανοί να κάνουμε».

    Φέτος το εν λόγω κανάλι θα φιλοξενήσει περισσότερες από 40 νέες πρωτότυπες εκπομπές ντοκιμαντέρ, αλλά και συμπαραγωγές, ενώ από τις 14 Φεβρουαρίου θα μεταδίδεται σε υψηλή ευκρίνεια.

    Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ «στην πράξη το εγχείρημα αποδείχθηκε δύσκολο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εύρεση περιεχομένου όπως και την παραγωγή πρωτογενούς υλικού». Ο επικεφαλής του ΟΤΕ δήλωσε ότι συγκινείται κάθε φορά που βλέπει τη δουλειά που έχει γίνει, ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι κάποια περίοδο ήταν ο μόνος που το πίστευε.

    Στα σχέδια του ΟΤΕ είναι το περιεχόμενο του COSMOTE HISTORY να διατεθεί για τις εκπαιδευτικές ή ψυχαγωγικές ανάγκες των μαθητών στα σχολεία. «Όραμά μας είναι το COSMOTE HISTORY να γίνει η παρακαταθήκη του Ομίλου ΟΤΕ για τις επόμενες γενιές. Γι’ αυτό, σκοπεύουμε να θέσουμε τα ντοκιμαντέρ που έχουμε εξασφαλίσει για το πρόγραμμα του καναλιού, στη διάθεση των εκπαιδευτικών και των μαθητών», ανέφερε σχετικά ο επικεφαλής του ομίλου.

    Στα δύο χρόνια της ύπαρξής του, το COSMOTE HISTORY έχει φέρει σε πρώτη τηλεοπτική προβολή 24 πρωτότυπα ντοκιμαντέρ ή σειρές ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV, έχει προβάλλει περισσότερους από 1.000 τίτλους ντοκιμαντέρ με την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, ενώ έχει εξασφαλίσει μεγάλες διεθνείς παραγωγές για την Ελλάδα από κορυφαία δίκτυα και εταιρείες διανομής, όπως το National Geographic, το BBC, το ARTE France, το CBS, το PBS κ.ά.

    Επίσης, σε συνεργασία με έγκριτους φορείς και ιδρύματα, όπως το Πολεμικό Μουσείο, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Πειραιώς, η Ταινιοθήκη της Ελλάδας και η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, το κανάλι έχει διασώσει, ψηφιοποιήσει και προβάλει για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, σπάνια κινηματογραφικά αρχεία και υλικό μεγάλης ιστορικής αξίας.

    Φέτος, μεταξύ άλλων, θα προβληθούν η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Αθωνική Πολιτεία» για την ιστορία των μοναστηριών και το σύνθετο έργο ψηφιοποίησης των θησαυρών της Αθωνικής Πολιτείας που έχει αναλάβει ο Όμιλος ΟΤΕ, το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ «Οι Θρύλοι των Γηπέδων» με πορτραίτα σπουδαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών, η σειρά «Η Κουζίνα του Θεού» για τη μοναστηριακή κουζίνα στην Ελλάδα, η σειρά «Βιβλία και Βιβλιοθήκες», όλα σε παραγωγή COSMOTE TV. Από συμπαραγωγές, οι επόμενες πρεμιέρες περιλαμβάνουν τη σειρά ντοκιμαντέρ «1912-1922: H δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδος» για την κρίσιμη δεκαετία που διαμόρφωσε τη φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελλάδας, το «Αναζητώντας τον Καζαντζάκη» για τον κορυφαίο έλληνα λογοτέχνη, «Τα Λάφυρα», για τις αρχαιότητες που έχουν κλαπεί από τη χώρα καταγωγής τους, κ.ά.

    Συνολικά, το 2018 το COSMOTE HISTORY HD θα φιλοξενήσει πάνω από 300 ώρες πρωτότυπου τηλεοπτικού προγράμματος, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV, που καλύπτουν το 25% του νέου προγράμματος του καναλιού.

    Επίσης, το COSMOTE HISTORY θα αναλάβει την ψηφιοποίηση του κινηματογραφικού αρχείου του εμβληματικού και πολυβραβευμένου Έλληνα ντοκιμαντερίστα Βασίλη Μάρου. Το αρχείο του δημιουργού περιλαμβάνει πάνω από 30 ταινίες, κάποιες από τις οποίες δεν έχουν προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα.

    Ο ΟΤΕ έχει επενδύσει στην τηλεοπτική του πλατφόρμα περί τα 250 εκατ. ευρώ.  Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ομίλου, η συνδρομητική τηλεόραση βοηθά στην αναπλήρωση των εσόδων που χάνονται από την κλασική τηλεφωνία. Σήμερα έχει φθάσει στο break even (ταύτιση εσόδων και εξόδων) με την ουσιαστική συμβολή της να είναι η διατήρηση των συνδρομητών του ομίλου. Σύντομα στο μεταξύ η συνδρομητική τηλεόραση Cosmote TV θα διατίθεται ως ξεχωριστή υπηρεσία, μέσω ειδικής εφαρμογής για smartphones, tablets και laptops, θα λειτουργεί δηλαδή ανεξάρτητα από τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο του συνδρομητή, παρέχοντάς του τη δυνατότητα ακόμα και να βλέπει ένα πρόγραμμα πχ μια αθλητική μετάδοση, χωρίς άλλη υποχρέωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσαμάζ: Οι εξελίξεις στη Forthnet ανοίγουν τον δρόμο για την Cosmote

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκινά ο διαγωνισμός για το 5% του ΟΤΕ



    ΣΧΟΛΙΑ