• Business

    Citi για Hermes: Πώς μπορεί να ξεπεράσει σε τζίρο τη Louis Vuitton

    • Bloomberg
    Axel Dumas, Γάλλος δισεκατομμυριούχος κληρονόμος και επικεφαλής της Hermes

    Axel Dumas, Γάλλος δισεκατομμυριούχος κληρονόμος και επικεφαλής της Hermes


    Τη δυνατότητα να ξεπεράσει τη Louis Vuitton έχει η Hermes τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τον αναλυτή της Citigroup Thomas Chauvet, με το ενδεχόμενο να λάβει ακόμη και την πρωτιά στη βιομηχανία πολυτελείας με βάση τον κύκλο εργασιών.

    “Το ποσό από τις πωλήσεις τσαντών Birkin πρόκειται να φτάσει τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2027 ή και νωρίτερα, ένα ορόσημο που η Louis Vuitton πέτυχε το 2022”, έγραψε ο Thomas Chauvet της Citi στις 12 Απριλίου.

    Σημειώνεται ότι η Hermes ανέβασε τα έσοδα του ομίλου στα 13,4 δισ. ευρώ το 2023.

    “Από τα πιο προβλέψιμα προφίλ σε σχέση με την ανάπτυξη, το περιθώριο κέρδους και τις ταμειακές ροές στη βιομηχανία πολυτελείας, είναι αυτό της Hermes”, σημειώνει ο Chauvet.

    Ο αναλυτής παραπέμπει στην τιμολογιακή πολιτική της γαλλικής εταιρείας, η οποία κυμαίνεται από προσιτή έως υπερπολυτελή, στον έλεγχο διανομής και στις ευκαιρίες ανάπτυξης σε κατηγορίες πέρα ​​από τα δερμάτινα, όπως ρούχα, ρολόγια, κοσμήματα και επιτραπέζια είδη.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, παρόλο που υπήρξαν ανησυχίες σχετικά με την επιβράδυνση της ζήτησης για είδη υψηλής ποιότητας μετά την “άνθηση” που σημειώθηκε μετά την πανδημία, η μετοχή της Hermes έχει σημειώσει άλμα 20% μέχρι στιγμής φέτος, ξεπερνώντας τις επιδόσεις άλλων ανταγωνιστικών της.

    Επιπλέον, η Hermes δεν έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από την ύφεση του κλάδου, λόγω των πολύ εύπορων πελατών της και ενός μοναδικού επιχειρηματικού μοντέλου που οφείλεται στην μοναδικότητα.

    Από την άλλη, ο όμιλος LVMH είναι ο μεγαλύτερος όμιλος πολυτελείας στον κόσμο, με τις 75 επωνυμίες του να κατασκευάζουν από τσάντες, μέχρι σαμπάνια.

    Όπως υπολογίζουν οι αναλυτές της HSBC, η Louis Vuitton παράγει περίπου το 50% της κερδοφορίας της LVMH, ενώ αντιπροσωπεύει το 26% των πωλήσεων του ομίλου.

    Διαβάστε επίσης: 

    Καίτη Κουτσολιούτσου: Ο διάβολος φοράει… Hermes – Άρθρο παρέμβαση

    Hermes: Αγωγή από πελάτες στους οποίους αρνήθηκαν να πουλήσουν τσάντες Birkin

    LVMH, Prada, Gucci: Επενδύσεις-μαμούθ $9 δισ. για ένα ακίνητο στους πιο διάσημους εμπορικούς δρόμους



    ΣΧΟΛΙΑ