• Business

    CITI: Ανεβάζει σημαντικά την τιμή-στόχο για τη MYTILINEOS – Πρόβλεψη για κερδοφορία άνω του 1 δισ.

    • NewsRoom
    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos


    Με νέο report της, η CITI ανεβάζει σημαντικά την Τιμή-Στόχο για τη MYTILINEOS στα €45 (από €37 προηγουμένως), διατηρώντας τη σύσταση για BUY.

    Βασικοί καταλύτες αυτής της αύξησης στην τιμή-στόχο είναι:

    Τα νέα επίπεδα κερδοφορίας της Εταιρείας, τα οποία ο αναλυτής της CITI, προβλέπει ότι από φέτος κιόλας, σταθεροποιούνται σε επίπεδα άνω του €1δισ.

    Το γεγονός ότι η υψηλή κερδοφορία της MYTILINEOS στηρίζεται κυρίως στην αυξημένη συνεισφορά των ΑΠΕ, το οποίο με τη σειρά του σημαίνει υψηλότερα valuations για την Εταιρεία.

    Πιο συγκεκριμένα, εκτιμά ότι η συνεισφορά των ΑΠΕ στην κερδοφορία της Εταιρείας θα πλησιάσει το 50% τα επόμενα έτη και ως εκ τούτου η MYTILINEOS θα επωφεληθεί από τα υψηλότερα multiples που ακολουθούν τον Τομέα των ΑΠΕ.

    Για το 2023 ο αναλυτής της CITI αναμένει EBITDA €1.005, ενώ παρά το υψηλό CAPEX, εκτιμά ότι το προσαρμοσμένο Net debt για το έτος θα κλείσει μόλις στα €1.3δισ.

    Επιπρόσθετα, ο αναλυτής της CITI, αναμένει περαιτέρω rerating για τη μετοχή καθώς στο θετικό σενάριο ανεβάζει την Τιμή Στόχο στο επίπεδο των €53.

    Η περαιτέρω αυτή αύξηση της τιμής-στόχου της μετοχής για τη CITI, θα μπορούσε να προέλθει είτε από μία πιθανή, ακόμα μεγαλύτερη, κερδοφορία το 2023 (άνω του €1δισ.), είτε από τη μεγαλύτερη συνεισφορά των ΑΠΕ στο μείγμα κερδοφορίας της Εταιρείας (δηλαδή RES EBITDA >€222m, που προβλέπει για φέτος η CITI).

    Διαβάστε επίσης

    Morgan Stanley για Mytilineos: Tι μπορεί να σημαίνει η εξαγορά της Imerys Βωξίτες

    Big deal για την Mytilineos: Εξαγοράζει την Imerys Βωξίτες

    Μυτιληναίος: Πράσινο φως στις νέες δραστηριότητες από τη ΓΣ



    ΣΧΟΛΙΑ