• Business

    Χαλυβουργική: «Είδαμε τον Κ. Αγγελόπουλο, εισπράξαμε μόνο σιωπή» – Τι αποκαλύπτει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων


    Στην απόφαση του δικαστηρίου έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής σύμφωνα με τη όσα λέει ο επικεφαλής του Σωματείου Εργαζομένων κ. Γιώργος Γάκης, ο οποίος περιγράφει και τη συνάντησή του με τον κ. Κ. Αγγελόπουλου τον προηγούμενο μήνα.

    «Επισκεφθήκαμε στις 5 Οκτωβρίου τον κ. Κ. Αγγελόπουλο στο σπίτι του μαζί με τον Αντιπρόεδρο και με τον Γ. Γραμματέα  του Σωματείου Εργαζομένων της Χαλυβουργικής., προκειμένου να του εκφράσουμε την αγωνία για το μέλλον της εταιρείας και την εργασία των δεκάδων εργαζομένων της.

    Δυστυχώς στα ελάχιστα λεπτά που κράτησε η συνάντηση με την παρουσία του δικηγόρου Π. Αναγνωστόπουλου δεν μπορέσαμε καν να μιλήσουμε μαζί του. Εισπράξαμε από τον κ. Κ. Αγγελόπουλου μόνο παγερή σιωπή. Ήταν η  πρώτη φορά στα χρονικά που συναντήθηκε μαζί μας με παρουσία δικηγόρου. Είδαμε μεγάλη  διαφορά από την προηγούμενη φορά που τον είχαμε δει και ίσως η παρουσία του δικηγόρου, να σήμαινε και άλλα πράγματα, όπως ότι δεν του επέτρεπε να πει πολλά. Προηγούμενη φορά τον είχαμε δει πριν 2 χρόνια και τότε είχαμε επικοινωνία. Τώρα δεν είχε καμιά επικοινωνία.».

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της βιομηχανίας, «ο αριθμός των εργαζομένων που έχουμε απομείνει είναι 170 άτομα που εργάζονται εκ περιτροπής δηλαδή 3 ημέρες την εβδομάδα, από τα 600 με 700 που απασχολούσε το 2006».

    Σχολιάζοντας την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η εταιρεία ο κ. Γάκης σημείωσε: «Τα πράγματα για μας τους 170 εργαζόμενους που έχουμε μείνει  είναι άσχημα και πλέον έχουν πάρει τη δικαστική οδό. Περιμένουμε τις αποφάσεις του δικαστηρίου και είμαστε σε αναμονή όλοι μας».

    Το mononews επικοινώνησε με τον δικηγόρο κ. Π. Αναγνωστόπουλο, ο οποίος αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα και σημείωσε ότι δεν έχει πάρει άδεια από τον κ. Κ. Αγγελόπουλο για να κάνει κάποια δήλωση.

    Η κατάσταση της εταιρείας σήμερα: Όλοι αναμένουν τη δικαστική απόφαση

    Το εργοστάσιο της Χαλυβουργικής σταδιακά από το 2012 περιόριζε δραστικά τις δραστηριότητές του, ενώ πλέον φέτος δεν λειτουργεί ούτε το χαλυβουργείο ούτε το ελασματουργείο.

    Τα  χρέη στη ΔΕΗ είναι 32 εκατ. ευρώ, όμως ακόμη η ΔΕΗ δεν έχει κόψει το ρεύμα στη μονάδα, καθώς  δόθηκε από τον υπουργό Ενέργειας πίστωση χρόνου για ένα μήνα αναμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου που θα κρίνει την αίτηση να τεθεί ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κ. Κ. Αγγελόπουλου σε  δικαστική συμπαράσταση. Σημειώνεται ότι αν το ρεύμα στη Χαλυβουργική κοπεί η απαξίωση της εταιρείας θα είναι ραγδαία και δεν θα είναι δυνατό να επανέλθει.

    Η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει ισολογισμό για το 2016 και το 2017. Οι τράπεζες, στις οποίες η Χαλυβουργική έχει συνολικά δάνεια 408 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν πληρώνει (ούτε τόκους, ούτε κεφάλαιο) από το 2016, επίσης τηρούν στάση αναμονής, αναμένοντας τις δικαστικές εξελίξεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος απαντούν στον πατέρα τους: Ο «αιώνιος χρηματοδότης» εγκατέλειψε στην τύχη της την Χαλυβουργική

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαλυβουργική: Αρνείται το φιλί της ζωής; Οι αντιφάσεις του ενοχλημένου ιδιοκτήτη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ χρηματοδότης της Χαλυβουργικής



    ΣΧΟΛΙΑ