• Business

    Ποιος είναι ο «τρελός» Ιάπωνας που δίνει 50 δισ. δολάρια στον Ντόναλντ Τραμπ


    Με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό του, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ, παρουσίασε στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί την Τετάρτη στο lobby του Trump Tower έναν μικροκαμωμένο κύριο από την Ιαπωνία, με τον οποίο μόλις είχαν συνάψει μια σημαντική επενδυτική συμφωνία για το μέλλον των ΗΠΑ.

    Το “μέλλον” άλλωστε είναι μια ιδιαίτερη σημαντική λέξη για τον κ. Masayoshi Son, CEO και ιδρυτή του Ιαπωνικού κολοσσού SoftBank, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών στη χώρα της Ιαπωνίας.

    Όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία του θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική αγορά, προσφέροντας 50.000 νέες θέσεις εργασίας. Η χρηματοδότηση της εν λόγω συμφωνίας θα γίνει μέσω ενός επενδυτικού fund, του SoftBank Vision Fund 100 δισεκατομμυρίων, που έχει δημιουργήσει η SoftBank και στο οποίο συμμετέχουν κεφάλαια από την Σαουδική Αραβία.

    Προς ποιες συγκεκριμένες start-ups ακριβώς θα κινηθούν οι επενδύσεις της SoftBank στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ακόμα άγνωστο. Ωστόσο, όπως έγραψε για μια ακόμα φορά στο Twitter o περιχαρής Ντόναλντ Τραμπ -το αγαπημένο μέσο τόσο του ίδιου όσο και του κ. Son- η συμφωνία δεν θα είχε ποτέ επιτευχθεί αν δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί στις πρόσφατες εκλογές.

    Ποιος όμως είναι ο κ. Son;

    Ο 59χρονος Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος, με καταγωγή από την Κορέα, μπορεί να αγαπά τις γρήγορες και φαντασμαγορικές επενδυτικές αποφάσεις, αλλά αυτό που λατρεύει πραγματικά είναι το μέλλον. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, το επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας τους έχει ορίζοντα 300 ετών.

    masayoshi-son

    Στόχος του εκκεντρικού επιχειρηματία, που θέλει – όπως λέει – να γίνει ο “Warren Buffett του τεχνολογικού τομέα”, είναι να καταργήσει τα φράγματα στην λεκτική επικοινωνία που προκαλούν οι διαφορετικές γλώσσες των ομιλητών, αναπτύσσοντας τεχνολογίες τηλεπαθητικής επικοινωνίας! Άλλωστε το πρώτο του εκατομμύριο το κέρδισε όταν πούλησε
    στην Sharp Corporation έναν μεταφραστή τσέπης που είχε εφεύρει, σε ηλικία 20 ετών.

    Επιπλέον, θέλει να δημιουργήσει μηχανές που όπως υποστηρίζει θα μπορούν να επεκτείνουν την ζωή των ανθρώπων στα 200 έτη αλλά και ρομπότ που θα μπορούν “να προσφέρουν αγάπη σε ανθρώπους που είναι μόνοι”.

    Τον τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε ένα “κυνήγι” για συμφωνίες για επενδύσεις με ηγέτες κρατών, όπως στην Ινδία και τη Νότια Κορέα, ενώ εδώ και πολύ καιρό έχει βάλει στο μάτι την Αμερικανική T-Mobile, η μετοχή της οποίας απογειώθηκε μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, Ήταν, άλλωστε, από τους πρώτους που επένδυσαν πάνω στην Yahoo και την Alibaba.

    masayoshi_son

    Φυσικά, ένας άνθρωπος όπως ο κ. Son, που έχει εμμονή με το μέλλον, δεν θα μπορούσε να μην έχει συζητήσει από σήμερα το πως θέλει να τον θυμούνται οι άνθρωποι στο μέλλον: “Θα ήθελα να λένε πως ήμουν ένας τρελός που επένδυσε στο μέλλον”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε με ένα του tweet να «ισοπεδώσει» την μετοχή της Boeing

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος είναι ο πρώτος διάσημος που έφυγε από την Αμερική λόγω Τραμπ;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όλη η Ιαπωνία ντύνεται…Τραμπ



    ΣΧΟΛΙΑ